HOKAF’ın yeni sürece girişi neyin işareti?  Üyelik sistemi arkasındaki gerçek nedir? Mustafa Koçak soruları yanıtladı (2)

2015 yıllında kurulan Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF ‘onursal’ başkanı Uğur Şen’in isteği doğrultuda Fethullahçıların etkin olduğu HOKAF üyelik sistemine hazırlık yapması, içeride tartışmalara neden oldu. HOKAF çatısı altında faaliyet icra eden Çataklılar Dernek Başkanı Mustafa Koçak, üyelik sistemi ile ilgili gazeteci Eşref Kerküklü’ye açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

27.08.2022, 19:41 Haberler
HOKAF’ın yeni sürece girişi neyin işareti?  Üyelik sistemi arkasındaki gerçek nedir? Mustafa Koçak soruları yanıtladı (2)

Başkan Mustafa Koçak, Kerküklü’nün sorularını yanıtlarken, Fethullahçı Mehmet Kabakyer ve Fethullahçı Muzaffer Çetin ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Çetin ile arasında yaşanan diyalogu Kerküklü’ye aktardı. 

2015 YILINDA FETHULLAH GÜLEN Mİ HOKAF’I KURDURDU?

Koçak, “Muzaffer Çetin bana geldi ve dedi ki; ‘abi, beni HOKAF’tan alıyorlar.’ ‘Ben de dedim ki, neden olduğunu biliyorsun.’ Muzaffer Çetin: ‘Abi beni Türkiye’de ulusal basına yolu ile Fethullahçı yapı ile ilişkilendiriyorlar.’ Ben de Muzaffer’e dedim ki: ‘İşin kolay, Türkiye’de ulusal basına açıklama verirsin benim Fethullahçı yapılanmayla ilişkim yok ve lanetliyorum bu yapıyı dersin olur biter. Muzaffer Çetin: ‘Ben bunu yapamam’ dedi.”  Diyerek ikili arasındaki konuşmayı aktardı. 

HOAKF’ın yıl başında seçimlere gideceğini ve değişiklik yapılacağını belirten başkan Mustafa Koçak, 16 köy derneğinden oluşan HOKAF’ın bir toplantısında bulunduğunu ve toplantıda alınan kararı aktardı. Koçak, “benim de bulunduğum bir toplantıda şu konuşuldu; ‘Köy derneklerinin yanında bireyleri de üye olarak alacağız’ dediler. Örnek olarak, bir kişi bar işletmecisi ise veya herhangi bir sektörde iş yapıyorsa bu kişi HOKAF’a üye olabilecek ve seçme-seçilme hakkı olacak. O zaman bu nasıl bir federasyon olacak? Eğer sen üye olmak isteyen herkesi üye olarak alacaksan ve yönetimde söz sahibi yapacaksan, o zaman neden 16 köy derneklerinden oluşan Karamanlılar federasyonusun? İsmini değiştir.” diyerek Adem Güneş başkanlığındaki HOAKF ferdi üye olma yöntemini eleştirdi. 

HOKAF’DA FETHULLAH GÜLEN ETKİSİ

Adının haberde yer almasını istemeyen G.K gazeteci Eşref Kerküklü’ye verdiği açıklamada şunları dedi: “Ben 11 yıl HOKAF’da görev yaptım son 4 yılı başkan yardımcılığı görevini icra ettim. 2 yıl önce toplu bir karar alarak yönetimi oy birliği ile Adem Güneş başkanlığında yeni bir yönetime devir ettik. Benim en son görevim Mustafa Duyar başkanlığı dönemindeydi, sonra da tamamen bıraktım.”

Hollanda’da bulunan Fethullahçı yapılanmanın üst düzeylerinden Mehmet Kabakyer ve Muzaffer Çetin ile ilgili sorulara yanıt veren G.K, Mustafa Duyar başkanlığı öncesi Kabakyer’in HOKAF başkanlığını yaptığını belirtti. 

Fethullahçı yapılanmayla ilişkili olan kişilerin, bu yapı ile arasına mesafe koymak için ‘milat’ tarihi olarak belirtilen 17-25 Aralık 2013 yılından sonra da Mehmet Kabakyer ve Muzaffer Çetin’in Fethullahçı yapılanmayla arasına mesafe koymadığı gibi HOKAF’da görevlerini sürdürmesi, Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonuna (HOKAF) bağlı köy dernekleri tarafından yüksek sesle tepkiye neden oldu. G.K, Kabakyer’in başkanlık onayını HOKAF Onursal Başkanı Uğur Şen tarafından gerçekleştiğini söyledi. G.K, “Uğur abi (Uğur Şen) acilen Türkiye’ye geri dönüş yapınca Mehmet abi (Mehmet Kabakyer) başkanlık görevini yaptı daha sonra görevini Mustafa Bey’e (Mustafa Duyar) devir etti. Türkiye’de darbe olunca (Fethullahçı darbe) yönetimde rahatsızlık oldu Kabakyer ve Çetin’e karşı, onlarda bu süreçte yönetimden tamamen ayrıldılar. Ben hem Mehmet Kabakyer döneminde hem de Mustafa Duyar dönemide yönetimdeydim. Yalnız HOKAF’ın Fethullah Gülen yapılanması ile ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum, Mehmet Kabakyer ve Muzaffer Çetin uzun süre önce ayrıldı ve Adem Güneş başkanlığında şu an yeni bir yönetim var ve gayet her şey iyi gidiyor. Benim ayrılma nedenim yolun uzak olması, çocuklarımın büyümesi artı eşimin hastalığı dolayısı ile oldu. Yazacağınız haberde adımın geçmesini istemiyorum.  Teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yorumlar (0)