Hollanda’da NS işçileri için toplu sözleşmelerde anlaşma sağlandı! Grevler iptal edilecek

Hollanda Devlet Demir Yolları ve sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Bu hafta yapılması planlanan grevler iptal edildi.

13.09.2022, 23:24 Haberler
Hollanda’da NS işçileri için toplu sözleşmelerde anlaşma sağlandı! Grevler iptal edilecek

Hollanda Devlet Demir Yolları ve sendikalar arasında yürütülen toplu iş sözleşmelerinde anlaşmaya varılarak olumlu sonuç alındı. Pazar günü düzenlenen toplantının ardından anlaşma sağlanarak bu hafta yapılması planlanan grevler iptal edildi. FNV sözcüsü, anlaşmanın ortalama yüzde 9,25'lik iki aşamalı bir ücret artışını içerdiğini söyledi. 

Anlaşma ile ilgili açaıklamayı NS başkan vekili Bert Groenewegen yaptı ve  müzakerelerin olumlu sonuçlanmasından memnun olduğunu belirterek  “Bu teklifle, artan yaşam maliyetinden endişe duyan meslektaşlarımızın endişelerini giderdik.” dedi.Toplu iş sözleşmesi ile yapılan yüzde 9,25’lik maaş artışı ile birlikte bu yıl Aralık ve önümüzdeki yıl Temmuz aylarında da çalışanlara 1000 euro ödenecek. 

Sorunlar henüz bitmedi
Groenewegen, “Bu, meslektaşlarımız ve NS için sağlıklı bir geleceğe doğru önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı. Groenewegen toplu iş sözleşmelerinin henüz tüm problemleri ortadan kaldırmadığını,   personel sıkıntısı ile ilgili endişelerin devam ettiğini belirterek, “Maalesef personel eksikliği, zaman çizelgemizi küçültmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bütün bunlar bizim önümüze, çözülmesi kolay olmayan, ancak üzerinde tam anlamıyla çalıştığımız ve üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz zor bir görevi getiriyor” dedi.

banner1
Yorumlar (0)