Hollanda’dan Rus gazı bağımlılığını sonlandırma girişimi! Depolama alanları yapılacak 

Hollanda kabinesinden önemli adım! Hükümet Rusya’ya olan enerji bağımlılığını yılsonuna kadar alınacak önlemlerle birlikte tamamen sona erdirmek  istiyor. Rus gazına karşı başka ülkelerden sağlanacak sıvı gaz için ek depolama alanları yapılması hedefleniyor.

22.04.2022, 21:48 Haberler
Hollanda’dan Rus gazı bağımlılığını sonlandırma girişimi! Depolama alanları yapılacak 

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Rus gazı alımını durdurabilmek için hükümetin enerji tasarrufu, sürdürülebilirlik ve diğer ülkelerden daha fazla enerji ithalatına odaklanacağı belirtildi.
Hollanda gaz alımını tamamen durdurmak istiyor
Alınacak önlemler sayesinde Rus gazından tamamen kurtulabileceklerini ifade eden Hollanda kabinesi için, ulusal ve Avrupa düzeyinde aktif olarak çalışıldığı ifade edildi. Açıklamada, hükümetin bu yılın sonuna kadar ülkenin Rus fosil yakıtlarından bağımsız olmasını istediğini ve gaz alımını tamamen durdurmak istediğinin hedeflediği kaydedildi.
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gibi, Hollanda’nın da en geç 11 Ağustos 2022'den itibaren Rusya'dan kömür ithal etmeyeceği bilgisi paylaşıldı. Hollanda hükümeti diğer AB ülkeleriyle Rus petrolünden bir an önce bağımsız hale gelebilmek için anlaşmalar yapmaya hazırlanırken,  Bakan Jetten, Avrupa Komisyonu'ndan Avrupa'nın arz güvenliğini tehlikeye atmadan Rusya’dan petrol alımını nasıl aşamalı olarak durdurabileceğinin araştırılmasını istedi.

banner79
Yorumlar (0)