Hollanda’nın başkentindeki İslam okuluna Bakan Wiersma'dan yaptırım tehdidi geldi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da İslami Eğitim Vakfı’na bağlı Cornelius Haga Lisesi’ne, İlk ve Ortaöğretim Bakanı Dennis Wiersma'dan yeni yaptırım tehdidi geldi. Wiersma, istenen şartların yerine getirilmemesi halinde bir dizi yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

26.02.2022, 02:45 Haberler
Hollanda’nın başkentindeki İslam okuluna Bakan Wiersma'dan yaptırım tehdidi geldi!

İlk ve Ortaöğretim Bakanı Dennis Wiersma, Amsterdam'da İslami Eğitim Vakfı’na bağlı Cornelius Haga Lisesi'ne yaptırım tehdidinde bulundu. Wiersma Meclis’e yazılı olarak gönderdiği açıklamada, Eğitim Müfettişliği tarafından yapılan araştırma sonuçlarını referans göstererek, okulun bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini aksi halde yeni bir yaptırım uygulamak için çekinmeyeceğini dile getirdi.

'EĞİTİM KALİTESİ ÇOK ZAYIF'

Eğitim Müffettişliği okul hakkında bir araştırma yaptı. Araştırma sonucu okulun eğitim kalitesinin çok zayıf olduğunu ortaya çıkardı. Okul hakkında verilen raporda ders kalitesinin yükseltilmesi gerektiği belirtirken, öğrencilerin daha dikkatli olmaları ve öğretmenlerin öğrenciler arasındaki farklılıkları daha fazla hesaba katması gerektiğine vurgu yapıldı. Raporda okulun bu eksiklikleri gidermesi için bir yıl süre tanındığı belirtildi. Eksikliklerin verilen süre zarfında giderilmemesi durumunda mali yaptırımlar uygulanacağı belirtildi. 

Daha önce de tartışmalara konu olmuştu
NOS haber sitesinde konu ile ilgili yer alan haberde, okulun bağlı bulunduğu İslami Eğitim Vakfı’nın, raporun yayınlanmaması için mahkemeye başvurduğu ancak hakimin bu isteği kabul etmediği belirtildi. Haberde; daha önce Haga Lisesi’nin eğitim kalitesiyle ilgili ve okulun öğrencilere ‘demokrasi ve hukukun üstünlüğü değerlerini yeterince öğretmemesi’ nedeniyle, tartışmalara konu olduğu kaydedildi. Bu nedenle okula karşı birkaç dava açıldığı hatırlatıldı. 

Dennis Wiersma, meclise gönderdiği açıklamada müfettişlerin okul hakkındaki bulgularını “büyük bir endişe ve kızgınlıkla" incelediğini belirtirtti. Bakan,  “Cornelius Haga Lisesinin daha iyi bir eğitim sunamaması, her şeyden önce öğrenciler için korkunç bir haber. Bu onların gelişimi pahasına olan bir durum.” ifadesini kullandı. Wiersma sabrının tükendiğini belirtirken,  ‘yıllarca süren endişe verici bu durumun’ devam etmesine izin veremeyeceğini de belirtti. 

OKUL YÖNETİMİNE ACİL HAREKETE GEÇME ÇAĞRISINDA BULUNDU 

Bakan açıklanan raporda okul yönetimine acil harekete geçme çağrısında bulunarak, yönetimin zamanını yasal prosedürler yerine daha fazla öğrencilere vermesi gerektiğine dikkat çekti ve bunun yanı sıra  müfettişlikten yeni raporlar gelmesini beklediğini ve "başka adımlar" atabileceğini açıkladı. Yapılan bakanlar kurulu toplantısından sonra da bir açıklama yapan Bakan Wiersma, “bu son şans” ifadesini kullanırken, ebeveynlere çocuklarını Cornelius Haga okuluna göndermemeleri tavsiyesinde bulundu ve “Gerçekten çok kötü bir okul” ifadesini kullandı.

banner79
Yorumlar (0)