Horecabond Nederland derneği yeni yılın ilk toplantısını ve resepsiyonunu düzenledi!

Hollanda'nın Rotterdam kentinde Horecabond Nederland derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri bir araya geldi. Üyeler hem yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi hem de hem de yeni üyelik adaylarının da katıldığı bir resepsiyon düzenledi. Toplantıda derneğin yeni yıl planları ve Korona kısıtlamalarının 26 Ocak 2022 tarihi itibariyle azalması nedeniyle restoran ve kafelerin tekrar açılması konuları da ele alındı

16.02.2022, 09:30 Haberler
Horecabond Nederland derneği yeni yılın ilk toplantısını ve resepsiyonunu düzenledi!

Horecabond Nederland derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Rotterdam'da bir araya gelerek, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.  Toplantının yanı sıra yeni üyelik adaylarının da katıldığı bir resepsiyon düzenledi.

YENİ YIL PLANLARI ELE ALINDI

Aydın Doğan’ın işlettiği ve füzyon yemeklerinin yanısıra servis robotlarıyla tanınan ORTAM BBQ DE KUIP’te gerçekleşen toplantıda derneğin yeni yıl planları ele alındı. Toplantıda gündeme getirilen bir diğer konu ise,  Korona kısıtlamalarının 26 Ocak 2022 tarihi itibariyle azalması nedeniyle restoran ve kafelerin tekrar açılması idi.

Toplantı basına açık gerçekleştirken Başkan Tarık Şaki şu ifadeleri kullandı: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylar Hollanda hükümetinin Korona virüsü sebebiyle aldığı kararlar neticesinde restoran ve kafeler maalesef kapalıydı. Lakin geçtimiz Ocak ayı bu kısıtlamaların kaldırılıp, akşam saat 22:00’ye kadar açılmasını müsaade eden hükümet, başta dernek üyelerimiz olmak üzere, HORECA sektörünün derin bir “oh” çekmesini sağladı. Geçtiğimiz iki yıl dönem dönem kapatılan restoran ve kafeler ciddi ciro ve eleman kayıplarına uğradı. Korona kapsamında alınan kararları restoran ve kafelerin en sıkı şekilde uygulamarına rağmen, alınan kısıtlama kararlarında öncelikli olarak hedef gösterilerek kapatılmasına bir anlam veremiyoruz. Zira Hollanda’daki kısıtlamaların aksine, aynı dönemde Belçika ve Almanya’daki HORECA mekanları açıktı ve Hollanda’dan birçok insanın oradaki mekanları ziyaret ettiği görüldü. Sektör olarak temennimiz hükümet tarafından bizlere yönelik bu tür kısıtlamaların alınmaması, Kovid salgınını kontrol altında tutabilmek için alternatif yollara başvurulması doğrultusundadır.”

horecabond nederland derneği yeni yılın ilk toplantısını ve resepsiyonunu düzenledi

Toplantı Aydın beyin akşam yemeği ikramı ile sona ererken, direkt HORECA sektörüyle bağlantılı olmayan, lakin sektöre hizmet ve ürün sunan başka girişimcilerin de Horecabond Nederland derneğiyle tanışmak ve ileride üye olmak için katıldığı resepsiyonda hoş sohbetler gerçekleştirildi.

banner79
Yorumlar (0)