Hükümetten bir destek daha: Hollanda'da düşük gelirlilere 500 euroluk yardım yapılacak!

Düşük gelirlilerin alım gücüne destek vermek isteyen hükümet bir hamle daha yaptı. Alım gücüne destek vermek isteyen hükümet, 800 euroluk ek enerji yardımı alan kişilere 500 euro daha vermek için harekete geçti.

06.07.2022, 22:30 Haberler
Hükümetten bir destek daha: Hollanda'da düşük gelirlilere 500 euroluk yardım yapılacak!

Hükümet alım gücünü artırmak için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Başbakan Rutte Temsilciler Meclisinde yaptığı konuşmada 800 euroluk enerji yarımına ek olarak 500 euroluk bir yardım daha yapılacağının müjdesini verdi. 

EK YARDIM DAHA GELİYOR 

Hollanda Belediyeler Birliği VNG tarafından yapılan açıklamada, hükümet gerekli bütçeyi onaylarsa, bu yıl içerisinde bir ek yardım daha geliyor.  VNG yetkilileri ağustos ayı öncesinde hükümetle görüşme yapacak. Elde edilen bilgilere göre yaklaşık 1 milyon kişinin 500 euroluk yardımdan faydalanacağı tahmin ediliyor. 

Başbakan Rutte Temsilciler meclisinde yaptığı açıklamada, bir başka gündem konusunun da sağlık ödeneği (Zorgtoeslag) alan 4,5 milyon kişi olduğunu belirterek, bu kişilerinde de ek yardım almasının gündemde olduğunu bildirdi. Rutte,bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağını belirtti. 

Başbakan Rutte, vergi düzenlemelerinin en erken önümüzdeki yıl tamamlanabileceğini söyledi. Rutte, kabinenin vergi daireleri ve belediyeler gibi uygulayıcı organların bu yıl her türlü yeni düzenlemeyi artık kaldıramayacaklarını savunurken, konunun Bütçe Günün'nde ele alınacağını belirtti. 

800 Euroluk ek enerji yardımı 
Yoksulluk Politikası Bakanı Carola Schouten, bu yıl mart ortasında,  belediyelere hükümet tarafından kararlaştırılan ek enerji ödeneği dağıtılması iznini verdi. Buna göre, sosyal minimum gelir düzeyinin yüzde 120'sine kadar geliri olan haneler için 800 euro destek verilecek. 800 Euroluk ek enerji yardımı uygulamasından yararlanacak olanlar; sosyal ödenek alanlar, ek emekli maaşı olmayan AOW’li yaşlılar, asgari gelire sahip serbest meslek sahipleri (ZZP’ler) ve kazancı düşük olan çalışanlar.

Yorumlar (0)