Huri Şahin kimdir? Hollanda'da ilk kez bir Türk kadını belediye başkanı oldu!

Rijswijk Belediye Meclisi, Salı akşamı yapılan meclis toplantısında Huri Şahin'i belediye başkanlığı görevine seçti. Alınan bu kararla hollanda'da ilk kez bir belediye başkanlığı görevine bir Türk kadın seçilmiş oldu.

12.10.2022, 18:27 Haberler
Huri Şahin kimdir? Hollanda'da ilk kez bir Türk kadını belediye başkanı oldu!

Rijswijk Belediye Meclisi Salı günkü oturumunda yeni belediye meclisi başkanını seçti. Meclisin aldığı kararla ilk kez bir Türk kadın belediye meclisi başkanı oldu. Yeni başkan Huri Şahin  “hoş, sıcak bir kişilik, ulaşılabilir, insancıl ve sadık” olarak nitelendirildi.

Hollanda sonunda nihai belediye başkanının kim olacağını belirledi.  Michel Bezuijzen’ın 1 Ekim 2020’de Zoetermeer belediyesine atanması ve akabinde Bas Verkerk’in geçici görevle başkanlık koltuğuna geçmesi sonrasında, Bezuijzen’ın yerine gelecek isim belli oldu. Huri Şahin Rijswijk’a yeni bir yüz kazandıracak. Şahin'in “otoritesini doğal ve hoş bir şekilde koyduğunu ve şehre yenilik getiren, net bir motivasyona sahip ve büyüyen Rijswijk ile büyümek istediğini belirten” bir belediye başkanı olacağına inanıldığı duyuruldu. 

Başkanlık koltuğuna 12 Aralıkta oturacak
Hollanda'nın ilk Türk kadın belediye başkanı Huri Şahin; Kral Willem Alexander’ın Kraliyet Kararnamesi'ni imzalamasından sonra 12 Aralık 2022’de yemin ederek, Rijswijk Belediye Başkanlığı görevine başlayacak.

Huri Şahin kimdir?

Hollanda'nın yeni belediye başkanı Huri Şahin 47 yaşında. Hem siyasi çevrelerce hem de toplum içinde tanınan bir kişi olan Şahin, Deventer doğumlu. Şahin Vestia Denetleme Kurulu, Kamu Yönetimi Konseyi ve Amsterdam Ev Doktorları Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerini  yürütüyor. Bu yıl mart ayında Lokaal Rotterdam Vakfında direktör olarak göreve başlamıştı. Siyasi kariyerine  2002 yılında Zoetermeer'de meclis üyesi olarak başladı. Şahin 2014-2018 yılları arasında Güney Hollanda Bölgesi vekili olarak da aktif olarak görev yaptı.

banner1
Yorumlar (0)