Hüseyin Remzi’nin ses kaydı Türkmen gündemine girdi: Bırak çarpıyım bunları anasını-bacısını s.kiyim

Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Remzi’nin küfürlü ses kaydı Iraklı Türkmenlerin gündemine girdi. Remzi’nin ses kayıtlarında sürekli küfürlerin duyulması, Türkmenler tarafından, “Bu kişiyi kim buraya başkan yaptı? Bu kurumun arkasında kim veya kimler var ve hangi amaçla bu dernek kuruldu?” gibi sorulara yol açtı. Remzi sesli mesajında, “bunları çarpıyım ve sonrada telefonumu kapatırım anasını-bacısını s.kiyim” dediği duyulurken, MHP’li Olcay Kılavuz’un adı da duyuldu.

01.05.2022, 17:44 Haberler
Hüseyin Remzi’nin ses kaydı Türkmen gündemine girdi: Bırak çarpıyım bunları anasını-bacısını s.kiyim

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’ın da adının duyulduğu ses kaydında Hüseyin Remzi’nin küfür etmesinin yanında ortalığın karıştığını da ifade ediyor. 

‘Bırak çarpıyım bunları’ dediği ses kaydında MHP’li Kılavuz’un adının da yer alması dikkat çekti. Olcay Kılavuz’a ve Kılavuz’un makamında yer alan Oğuzhan Gök’e yakınlığı ile bilinen Hüseyin Remzi’nin basına yansıyan sesli mesajlarında sürekli olarak şiddet ve küfürlerin yer alması Türkmenler tarafından Remzi’nin başkanlığı ve başında olduğu kurumun ciddiyeti tartışıldı.

Yorumlara yansıyan tartışmalarda, “Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği kim veya kimler tarafından kuruldu? Bu kişiyi kim buraya başkan yaptı? Bu kurumun arkasında kim var ve hangi amaçla bu dernek kuruldu? Iraklı Türkmenler arasında bu kadar kültürlü ve eğtimli insanlar var iken neden bu kişi bu kurumun başına getirildi? Gereksiz bir şekilde kurulan bu kurumun gerçek amacı nedir?” Şeklinde sorular yöneltilerek eleştirildi.

Hüseyin Remzi’nin sesli mesajında şu ifadeler yer alıyor:

Zaten ortalık karışık olduğu için, belki bugün Olcay başkan (Olcay Kılavuz) yanına gitmişler belki de ondan dolayı şey etmişler. Ben de şimdi cemaatin tamamına haber veririm (cemaat-arkadaş topluluğu, grup, bir kişi etrafında toplanan kimseler) eğer beni ararsalar telefonumu kapatırım ırzını da s.kiyim bırak çarpıyım bunları anasını-bacısını s.kiyim.

Ayrıca, Remzi’nin Ankara’ya taşınması, bir anda önünün açılması ve sesli mesajlarında sürekli baskı, tehdit ve küfürlerin yer alması dikkat çekiyor.

İşte Remzi’nin tartışma yaratan sesli mesajını dinlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın:



banner1
Yorumlar (1)
Attila Abbas Kalandar 2 yıl önce
Hiç bir zaman zorbalık ile bir şey halledilmez