Hüseyin Torunlar kimdir? Gazeteciliğe ne zaman başladı? Kardeşi Ali Torunlar ile birlikte neden cinayete kurban gitti

Hollanda’nın Zwolle şehrinde bir McDonald's restoranına giren silahlı kişi, o esnada restoranda yemek yiyen Gazeteci Hüseyin ve kardeşi Ali Torunlar'a ateş açarak ikisinide olay yerinde öldürdü. Gazeteci Hüseyin Torunlar kimdir? Ne zaman  gazetecilik hayatına atıldı? Hangi gazetelerde çalıştı? İşte ayrıntılar…

31.03.2022, 11:07 Haberler
Hüseyin Torunlar kimdir? Gazeteciliğe ne zaman başladı? Kardeşi Ali Torunlar ile birlikte neden cinayete kurban gitti

Dün (30 Mart 2022) Hollanda’nın Zwolle kentinde kardeşi ile birlikte cinayete kurban giden Hüseyin Torunlar, gazetecilik hayatına Hürriyet gazetesi Hollanda ekibinin başını çeken usta gazeteci İlhan Karaçay’ın desteği ile Hürriyet Zwolle muhabirliğine başlayarak gazetecilik hayatına atıldı. Abisi ile birlikte neden öldürüldüğü hala araştırılırken Hüseyin Torunlar gazetecilik hayatına Hürriyet Hollanda ekibinden sonra Yasemin Öztürk ve Ünal Öztürk’ün yönetmenliğinde olan İnterAjans.nl sitesinde devam etti. Öztürk çiftinin sitesinden iki ay önce ayrıldı ve kısa süreliğine bağımsız gazetecilik yaptı ve zaman zaman yazıları Platform Dergisinde yer aldı. Geçtiğimiz aylarda Hüseyin Torunlar, AjansXpress.nl adında site kurarak gazetecilik hayatına oradan devam etti.

Hollanda’nın Zwolle şehrinde bir restoranda gazeteci Hüseyin Torunlar ve abisi işadamı Ali Torunlar birlikte yemek yerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiler.

İŞTE GAZETECİLER ARASINDAKİ VEFASIZLIK VE VEFA ÖRNEKLERİ
Akşam saatlerinde Zwolle’nın kuzeyinde bir McDonald's restoranında öldürülen Torunlar kardeşlerin neden öldürüldüğü hala araştırılırken, Hollanda’da yayın yapan Türkçe yayın organlarının konuyu haber yaparken, gazeteci Hüseyin Torunlar'ın sabahını akşamına katarak yerel muhabir olarak arabasındaki mazot parasını hesap etmeden Hollanda'nın en ücra köşesindeki futbol maçlarından dernek toplantılarına kadar koşturup haber yaptığı ve yüzlerce özel haberinin bulunduğu, Öztürk çiftinin yönetmenliğindeki İnterAjans’ın cinayetleri haber dahi yapmayarak olaydan adeta yabancı kalması dikkatleri çekti. 

Öte yandan vefasını gösteren deneyimli gazeteci İlhan Karaçay, Hüseyin Torunlar’la ilgili anısını paylaşırken şu sözlere yer verdi:

40 Yıl önce Hürriyet kadrosunda yer alan Torunlar, iki ay önce ajansxpress’ı kurmuştu.

 

Hüseyin Torunlar, (soldaki küçük fotoğrafta ortada) 40 yıl önce Hürriyet’in Hollanda kadrosunda yer almıştı. Torunlar daha sonra İnterajans’ta çalıştı ve iki ay önce ajansxpress adlı kendi haber portalını yaşama geçirmişti. 

ajansxpress adlı kendi haber portalını kuran Torunlar, beni telefonla aradığı zaman bu gelişmeyi anlatırken, ‘Abi desteğini beklerim’ dediği zaman gözlerim yaşarmıştı.

Saldırıdan sonra bir kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yapılan açıklamada 32 yaşındaki şüphelinin Çarşamba akşamı Deventer polis karakoluna teslim olduğu belirtildi. Polis kişi hakkında araştırma başlattı.

Gazeteci Hüseyin Torunlar ve Ali Torunlar Hollanda’nın Zwolle şehrinde toprağa verildi:


EŞREF KERKÜKLÜ | ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)