Kuran-ı Kerim yakma girişimi Hollanda'yı karıştırdı!

PEGIDA hareketinin planladığı Kur'an-ı Kerim yakma girişimi Hollanda'yı karıştırdı. Polis, eylem başlamadan müdahale ederek olayı kontrol altına aldı.

23.10.2022, 21:18 Haberler
Kuran-ı Kerim yakma girişimi Hollanda'yı karıştırdı!

İslam ve göçmen karşıtı ırkçı PEGIDA hareketinin  Kuran'ı Kerim yakma eylemi başlamadan bitti. Pegidanın, Rotterdam'daki merkezi tren istasyonunu önünde  saat14.00'te yapılması planladığı gösteriye güvenlik güçleri eylem başlamadan müdahale etti.

Güvenlik güçleri, PEGIDA üyelerini nefret söyleminde bulundukları gerekçesiyle önce uyardı. Polis yetkilileri, uyarıları dikkate almayan ve nefret söylemini devam ettiren PEGIDA hareketinin Hollandalı lideri Edwin Wagensveld'in gözaltına alındığını belirtti. Zaten az bir sayıda olan PEGİDA üyeleri bu haberin ardından alandan uzaklaştırıldı. Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Robert Simons, PEGIDA'nın gösteride Kur'an-ı Kerim'i yakması durumunda polisin müdahale edeceğini açıklamıştı. Irkçı grup, sosyal medya hesabından iki hafta önce yaptığı paylaşımda benzer bir gösterinin yarın Lahey'de de gerçekleşeceğinin sinyalini verdi. Grubun yarın herhangi bir eylem yapıp yapmayacağı merak konusu.

Müslümanlardan karşı gösteri geldi! 

Hollanda'daki çeşitli Müslüman topluluklar, PEGIDA'nın Kur'an-ı Kerim yakacağını açıklamasına rağmen gösterisinin yasaklanmaması nedeniyle aynı meydanda karşıt gösteri düzenledi. Saat 12.00 civarında tren istasyonunda toplanan Müslümanlar, namaz kılıp, slogan attı. Çok sayıda  atlı, zırhlı polisin yer aldığı gösteride, polisin herhangi olumsuz bir olayın yaşanmadığına dair bilgiyi vermesi üzerine grup alandan sorunsuz bir şekilde ayrıldı. 

banner79
Yorumlar (0)