Mehmet Kutluhan Yayçılı kimdir?

Mehmet Kutluhan Yayçılı, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi görevine geldikten sonra, özgeçmişi merak konusu oldu. İşte Şehit Mustafa Kemal Yayçılı’nın oğlu Mehmet Kutluhan Yayçılı’nın özgeçmişi ayrıntıları…

06.01.2022, 16:28 Haberler
Mehmet Kutluhan Yayçılı kimdir?

Mehmet Kutluhan Yayçılı, 7 Haziran 1986 yılında Ankara’da Mustafa Kemal YAYÇILI ve Neval YAYÇILI’nın ilk çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. ORSAM (Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) ve benzeri STK’larda birçok eğitim almış olan Yayçılı, Irak’ta birçok kez saha çalışması yapmış ve bu çalışmaları dergilerde makale olarak yayımlanmıştır.

2014 yılında Başbakanlığa bağlı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde göreve başlayan Yayçılı,  Suriye’de, Güneydoğu Anadolu’da ve Irak’ta birçok saha çalışması içerisinde bulunmuştur. 

2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında çalışmaya başlayan Kutluhan Yayçılı, halihazırda bu görevine sürdürmektedir. 

Evli ve Mustafa Kemal, Alp Arslan adında iki çocuk babası olan Mehmet Kutluhan Yayçılı, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.


Mehmet Kutluhan Yaycılı’nın Eğitim Hayatı 

Eğitim hayatını Ankara’da tamamlayan Yayçılı, ilk-orta ve lise öğrenimini Özel Bilim Kolejinde tamamlamış daha sonrasında Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur.

Halihazırda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Uluslararası ilişkiler  ve Güvenlik Çalışmaları Anabilim Dalında Güvenlik Çalışmaları bölümünde tezli Yüksek Lisansına devam etmektedir.    

Mehmet Kutluhan Yaycılı’nın Siyasi Geçmişi ve Üstlendiği Görevler

Üniversite hayatında Türk Tarih Platformu başkanlığı ve Genç Girişimciler grubu kurucular kurulu üyesi ve aynı zamanda Genel Başkanlığını yapmıştır.

20’li yaşlarında siyasete ve Türklük davasına merakı dolayısı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfında birçok görev icra etmiştir.

Türk Dünyası Masası başkanlığı yaptığı dönemde Türk Dünyasının birçok yerinden insanlarla etkileşim sağlamış ve ortak organizasyonlar içerisinde bulunmuştur.

Üniversite hayatında Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğunda Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.  

Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. 

Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Derneği Kurucu üyesidir. 

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Ankara Şubesinin Yönetim Kurulu görevini üstlenmiştir.   



 

banner79
Yorumlar (0)