Mustafa Cingöz projeleri için Hollanda'dan Türkiye'ye dönüyor! İşte ayrıntılar...

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği önceki dönem başkanı Mustafa Cingöz, projelerini gerçekleştirmek için Hollanda'dan Türkiye'ye döneceğini belirtti. Cingöz gazeteci Eşref Kerküklü'ye önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

09.05.2022, 22:01 Haberler
Mustafa Cingöz projeleri için Hollanda'dan Türkiye'ye dönüyor! İşte ayrıntılar...

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği önceki dönem başkanı Mustafa Cingöz, projelerini gerçekleştirmek için Hollanda'dan Türkiye'ye dönüyor. Gazeteci Eşref Kerküklü'nün sorularını yanıtlayan Cingöz, önemli açıklamalarda bulundu. 

''20 yıl sonra Türkiye'ye döndüm Türkiye'nin büyük bir köye dönüştüğünü gördüm''

20 yıl önce Hollanda'ya giden Mustafa Cingöz, 20 yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde, insanların kültürel olarak fakirleştiğini,üretime katkıda bulunmadığını dahası buna özendirilmediğini, çünkü emeklerinin karşılığının verilmediğini belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cingöz,  ''İnsanların kültürel olarak fakirleştiğini gördüm. Özellikle 20 yıl önce doğduğum Antalya'yı gördüğüm zaman. 1978'de ben Hollanda'ya geldiğim zaman, Antalya'nın nüfusu 125 bin şimdi 2,5 milyon olmuş duyduğuma göre. Kültürel olarak da çok geriye gittiğini gördüm, 20 yıl öncesiyle kıyaslarsak. İnsanlar üretimi reddetmişler, üretkenliğe insanlar özendirilimiyor. Üretimin her safhasında insanlar emeğinin karşılığını alamıyor. Etin kilosu olmuş 150-200 lira.  İnsanların bir günlük yevmeyesi 150- 200 lira. Baklavanın kilosu 125 lira. Yani asgari ücretinle bir kilo baklava alamıyorsun, ya da zor alıyorsun, 8 saat çalışıyorsun, bir kilo baklava için. Burda bir mantık yok'' dedi.

Cingöz'ün açıklamalarını izlemek için alta yer alan manşet resimine tıklayın:

banner79
Yorumlar (0)