PostNL uygulamasında değişiklik: 'Evde yoksunuz' notu bırakmayacak!

Posta ve kargo şirketi PostNL uygulamasında değişiklik yapıldı. PostNL, artık evde olmayan müşterilerine bıraktığı 'evde yoksunuz' uyarı mesajlarını artık kullanamayacak.

30.06.2022, 18:14 Haberler
PostNL uygulamasında değişiklik: 'Evde yoksunuz' notu bırakmayacak!

Posta ve kargo şirketi PostNL, bu hafta sonundan itibaren evde olmayan müşterilere bırakılan “paketiniz şu adreste” bilgisinin yer aldığı not kağıtlarını, artık kullanmayacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu değişikliğin masrafları kısacağını ve zaman kaybını engelleyeceği için tercih edildiği duyuruldu. Şirket sözcüsü kaldırılan özellik sayesinde hem çalışanların zaman kaybının önleneceğini hem de yıllık 70.000 kilo kağıt israfına son verileceğini belirtti. Sözcü, sadece bazı özel durumlar söz konusu olduğunda bu uyarı yazılarının kullanılacağını bildirdi. 

PostNL’den yapılan açıklamaya göre aşağıdaki durumlarda kişinin posta kutusuna mesaj bırakılmaya devam edilecek:

  • Kişinin e-mail adresi sistemde kayıtlı değilse,
  • Özel olarak “PostNL noktasından alınabilir” seçeneğini işaretlenmişse,
  • Önceden belirtilmesi şartı ile resmi evrak veya tıbbi gönderi alacak olan kişiler
  • Özel hediye ve  promosyon hediyelik paketler

Bu özelliklerin dışında kalan tüm paketler için kişilere sadece dijital ortamda bilgilendirilme yapılacak. Paketinizin durumunu ve nerede olduğunu e-posta veya PostNL uygulaması aracılığıyla öğrenebileceksiniz. PostNL App uygulamasını kullanmak için önce telefonunuza yükleyip daha sonra bilgilerinizi kaydetmeniz gerekiyor.

banner1
Yorumlar (0)