Sakarya'da Kerkük Caddesi açıldı! Törene yoğun katılım…

Türkiye’nin o şehrinde Kerkük Caddesi açıldı

16.08.2021, 11:41 Haberler
Sakarya'da Kerkük Caddesi açıldı! Törene yoğun katılım…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı’nın Yağcılar Mahallesi’nde üst yapı çalışmaları tamamlanan Kerkük Caddesi törenle açıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı’nın Yağcılar Mahallesi’nde üst yapı çalışmaları tamamlanan Kerkük Caddesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. İl dışındaki programları dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce açılışta yer almazken açılışın şehrimize ve Türkmen kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni eden mesajını iletti. Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle açılış töreni son buldu.

Törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar ve Furkan Beşel, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Türkmeneli Derneği Genel Başkanı Savaş Avcı ve Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil, STK temsilcileri, partililer ve Türkmenler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkmeneli Derneği Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil, “Sayın Büyükşehir Belediye başkanımızdan bir ricam olmuştu. Ricam da bu ülkede yaşayan Türkmenler olarak, Kerkük’te yaşayan kardeşlerimizi bir parça mutlu edebilmek için bir sokak veya bir caddeye Kerkük adını vermeyi bize nasip etmesini ifade ettim. Sağ olsun bizi kırmadı ve şehrin en güzel caddelerinden bir tanesine Kerkük adını verdi. Bu hususta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar (0)