SES KAYDI | Gazeteci- Şair Ganim Kasap, Eşref Kerküklü konuştu: Hüseyin Remzi, Fatih Demirel ile birlikte 10 kişi bana işkence yaptı 

Keçiören Ülkü Ocağında, 23 Nisan 2017 yılında işkenceye maruz kalan gazeteci-Şair Ganim Kasap sessizliğini bozdu, gazeteci Eşref Kerküklü'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

18.09.2022, 17:50 Haberler
SES KAYDI | Gazeteci- Şair Ganim Kasap, Eşref Kerküklü konuştu: Hüseyin Remzi, Fatih Demirel ile birlikte 10 kişi bana işkence yaptı 

Keçiören Ülkü Ocağında 10 kişi tarafından işkenceye maruz kaldığı haberini doğrulayan gazeteci-şair Ganim Kasap, 15 dakika boyunca 10 kişi tarafından işkenceye gördüğünü sesli açıklamasında dile getirdi.

“HABER DOĞRUDUR”
WhatsApp üzerinden Kerküklü’nün sorularını yanıtlayan Kasap, “yazdığınız haber doğrudur elinize, kaleminize sağlık” dedi.

Hukuki süreç başlaması dolayısı ile Kerküklü, söyleşiyi kısa tutarken, Kasap, “Hüseyin Remzi, resimlerimi çekti” dediği duyuldu. 
Remzi’ye yakınlığı ile bilinen Necmettin Efendioğlu adında bir kişi ise söz konusu işkence esnasında orada bulunmuyup, ancak Kasap’ın dava açmaması için aktif rol aldığı öğrenildi. 

“BEN OLAYLARI YATIŞTIRMAYA ÇALIŞIRKEN…”
Kerküklü, iddia ile ilgili Necmettin Efendioğlu’na sorular yöneltti. Efendioğlu, konu ile ilgili şunları dedi:

“O tarihlerde ben Yılmaz Terzi ile irtibata geçtiğimde, ‘abi noldu’ dedim, ‘bizim dernekte (Irak Türkleri Derneği-Ankara) toplantı yapıldı’ dedi. Kimler vardı diye sorduğumda, Terzi, ‘Adil Selbi, Prof. Dr. Mahir Nakip ve Abbas Türkmen vardı’ dedi. Şimdi olanlar varken ben kimim ki bu olaya müdahale ediyim? Ama ben bu olayları yatıştırmaya çalışırken, Ganim Kasap’ın fotoğrafları yayınlandı. Babam vefat ettikten sonra aileyi geçindirmek için herkesten her şeyden uzak oldum artık ilgilenmiyorum. Bir sürü diplomasız, kendini bilmez, vasıfsız kişiler şu an ortalıkta. Ve inanın artık ekmek derdine düşmüş biriyim şu an.”

Ayrıca, Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Remzi, gazeteci Eşref Kerküklü'nün sorularını yanıtlarken, Ganim Kasap'a yapılan işkenceyi doğrulamış ve kendisinin gerçekleştirdiğini dile getirmişti.

Ganim Kasap’ın verdiği sesli açıklama: 

Yorumlar (1)
اتننم 2 yıl önce
مسوو