Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle'dan Giethoornlı aileye anlamlı ziyaret!

Hollanda’nın Giethoorn kentinde bir Türk aile ırkçı gençler tarafından zorbalığa uğramıştı. Hollanda televizyonu tarafından yayınlanan ve gündeme bomba gibi düşen bu olay sonrası Denk partili vekiller Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle saldırıya uğrayan aileye ziyarette bulundu. DENK partili vekiller aileye her türlü desteği sağlayacaklarına dair taahütte bulundu.

09.02.2022, 22:40 Haberler
Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle'dan Giethoornlı aileye anlamlı ziyaret!

Hollanda’nın Giethoorn kentinde bir Türk aile ırkçı gençler tarafından zorbalığa uğradı. Tuhaf olan ise polisin,belediyenin ve savcının hiçbir şey yapmayarak aileye yardımcı olmamasıydı. Denk partili vekiller Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle duyarlı bir davranış göstererek saldırıya uğrayan ailenin evine giderek ziyarette bulundu.

Araştırmacı gazetecilik televizyon programı Zembla tarafından ortaya çıkartılan olayda kamera görüntüleri olmasına rağmen, yetkililerin konuyu ciddiye almaması Hollanda gündeminde bomba etkisi yaramıştı. Türk asıllı bekar bir anne olan Hatice Yılmaz ve 15 yaşındaki oğlu Yusuf, yaklaşık bir yıldır bu ırkçı saldırgan tavırlara maruz kalıyor. Tufaf olan ise savcılığın ve polis teşkilatının konuyu görmezden gelmesi idi. Ailenin uğradığı saldırı sonrası Denk partili vekiller Tunahan Kuzu ve Stephan van Baarle aileyi evinde ziyaret etti.  Ziyaretleri sonrasında açıklama yapan vekiller Giethoorn’ın yüzbinlerce turist tarafından masal köyü olarak ziyaret edildiğini ama Yılmaz ailesi için kabus köyüne döndüğünü belirtti. Vekiller, aileye her türlü desteği sağlayacaklarına dair söz de verdi.

Meclis acil oturum talebini geri çevirdi

Salı günü DENK partili milletvekili Stephan van Baarle tarafından acil oturum talebinde bulunulmuş ama meclis çoğunluğuna erişilemeyince oturum devam etmemişti. Acil oturum talebine SP ve CDA da destek vermemişti.

banner1
Yorumlar (0)