Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil'de Türk vize merkezinin açılışını yaptı!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil'de Türk vize merkezinin açılışını yaptı! Güney, Irak-Türkiye ilişkilerine layık bir vize hizmeti sunmak için bu merkezi açtıklarını, böylece Iraklıların Türkiye’ye daha kolay şekilde vize alabileceğini söyledi.

10.10.2022, 19:55 Haberler
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil'de Türk vize merkezinin açılışını yaptı!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil’de Türk vize başvuru merkezinin açılışını yaptı. Açılışa Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve Türkmen yetkililer katıldı.

Ali Rıza Güney, Irak genelindeki 12 vize başvuru merkezinde kış sezonunda günde yaklaşık 5 bin vize verildiğini belirtti. Güney, bu sayının yaz döneminde 7 bini aştığını bildirirken, bu merkezlerde en kaliteli şekilde hizmet sunulduğunu ve bu hizmetlerin Iraklılara verilen değerin açık göstergesi olduğunu belirtti. 

''AYNI PARANIN İKİ YÜZÜ''

Büyükelçi Güney, bölgenin istikrarını bozmaya çalışan terör örgütü PKK ile DEAŞ terör örgütünün hiçbir farkı olmadığını söyleyip, bu örgütleri "aynı paranın iki yüzü" olarak nitelendirdi. İki terör örgütünün de hem TÜrkiye'de hem de Irak'ta sivilleri hedef aldığını dile getirdi. Ali Rıza Güney, iki komşu ülkenin iyi ilişkilerinin bölgenin güvenliği ve istikrarına katkı sağlayacağını vurgulayıp, aralarında ilişkilerin önemine vurgu yaptı. 

Yorumlar (0)