VİDEO | Hüseyin Remzi Türkmen toplantısını bastı: Toplantıyı dağıtın yoksa ben dağıtırım

Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Remzi, Türkmen toplumuna karşı şiddet yanlısı eylemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Remzi, Türkmen toplantısını bastı, “burasını dağıtın yoksa ben dağıtırım,” dedi İşte ayrıntılar…

06.09.2022, 00:20 Haberler
VİDEO | Hüseyin Remzi Türkmen toplantısını bastı: Toplantıyı dağıtın yoksa ben dağıtırım

Toplantı, Telaferli Türkmenlerin şanlı tarihini hatırlatmak amaçlı 4 Haziran 2021 Ankara’da yapıldı. Telaferli Türkmenler 3-4 Haziran 1920 tarihinde, Birinci Dünya Savaşındaki işgalci İngiliz kuvvetlerine karşı başlattıkları ve adına “Kaçakaç” dedikleri direnişi anma, o ruhu anlama ve “1. Telafer Günü” olarak toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Türkmeneli Vakfına bağlı Türkmeneli Kültür Merkezi binasında yapıldı. Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’nin de hazır bulunduğu toplantının basılması, Türkmenlere karşı saldırgan tavırlar sergilemesi Hüseyin Remzi’nin tutumu tartışıldı.

ÜLKÜ OCAKLARINI KİRLİ OYUNU İÇİN KÖTÜYE KULLANIYOR
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a yakın olduğunu ileri süren, Kılavuz üzerinden Ülkü Ocaklarını kirli planları için zaman zaman kullanmaya çalışan ve Türkmenlere karşı düşmanca davranan Hüseyin Remzi, gazeteci Ganim Kasap’ı Keçiören Ülkü Ocaklarında işkence ettikten bir zaman sonra Türkmen gazeteci cesur kalemi ile bilinen Eşref Kerküklü’ye karşı, küfür tehdit ederek sözlü saldırıda bulundu. Son olarak olarak Türkmen toplantısını basan ve “burasını dağıtın yoksa ben dağıtırım” diyerek fiziksel saldırıda bulundu. Toplantıda hazır bulunan Telaferin cesur evlatları, Remzi’nin saldırgan tavırı karşısında sessiz kalmadı ve Remzi’yi derdest edip toplantının dışına attıkları öğrenildi. 

TOPLANTIYI BASMADAN ÖNCE HAZIRLIK YAPILMIŞ
İddiya göre, toplantıyı basmadan önce, toplantının bulunduğu binanın bir alt katında önceden toplanmışlar. Ön toplantı da, Hasan Kerküklü (Zeynelabidin) Yahya Arslan yer aldıkları belirtildi. 

TÜRKMENLER HÜSEYİN REMZİ’NİN TNIMINI KOYDU: MAFYA
Ayrıca, dünyanın farklı ülkelerinden Türkmen konusunu konuşmak ve olan güncel gelişmeleri ele almak için WhatsApp üzerinde örgütlenen Türkmen aktivistler, Hüseyin Remzi’nin Türkmenlere karşı sergilediği tavrı dolayısı ile ‘mafya’ yakıştırması yaptı. Türkmen aktiviteler, birbirlerine sesli mesaj göndererek Hüseyin Remzi’ye de seslendiler, “bu yiğitliğini Türkmen karşıtlarına karşı sergile biz de seni ayakta akışlıyalım” dediler. 

Türkmenler tarafından ‘Mafya’ olarak adlandırılan Hüseyin Remzi’nin küfür dolu toplantı baskını video görüntüleri:

banner79
Yorumlar (0)