CBR'deki yoğunluk sürücüleri çileden çıkartmıştı! İşte bekleme sürelerini kısaltan yeni karar!

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücüleri yakından ilgilendiren karar! Yaşanan yoğunluğu azaltmak ve bekleme sürelerini kısaltmak amacıyla kurum eylül ayında yeni bir uygulamaya geçeceğini duyurdu. Uygulanmak istenen yeni karara göre, sınavı geçemeyen aday, yeni randevu için 15 hafta bekleyecek!

30.05.2022, 18:24 Haberler
CBR'deki yoğunluk sürücüleri çileden çıkartmıştı! İşte bekleme sürelerini kısaltan yeni karar!

Birçok kişi için oldukça stresli bir dönem olan ehliyet sınavı, randevu almak isteyen adayları oldukça yoruyor. Sınava girecek adayların yaşanan yoğunluktan dolayı çileden çıkıyor. CBR, yaşanan yoğunluğu azaltmak ve bekleme sürelerini kısaltmak için eylül ayında yeni bir uygulamaya geçeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, sınavı geçemeyen aday, yeni randevu için 15 hafta bekleyecek! 

Bekleme sürelerini kısaltmak yeni yöntem!

Özellikle son yıllarda artan bekleme sürelerini gidermek için kurumun bulduğu yöntem sürücü adaylarını iyice strese sokacağa benziyor. Uygulanmak istenen yeni karara göre, CBR, eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere ilk sınavında başarısız olan adaylara en erken 4 hafta sonra yeni bir imtihan günü verecek. İki veya daha fazla sınavdan başarısız olan adaylar ise en erken 15 hafta sonra yeni bir sınav hakkı kazanacak.

Hem aşırı stres hem de ekstra masraf!

Bazı yetkililer yeni yöntemin sorunu çözmek yerine adeta adaylara daha fazla sıkıntı vereceğini ve onları daha çok strese sokacağını ifade etti. Stresin yanı sıra adayların bekleme süresince ek ders alma ihtiyacı olacağı için masrafı da artacakmış gibi gözüküyor. 

Yorumlar (0)