6'lı masa FETÖ'yü korumaya aldı!

AK Parti Sözcüsü Çelik: Adını bile anamadı... 'Kılıçdaroğlu hainleri gücendirmedi' CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da FETÖ'nün adını anmadı. AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Hainleri gücendirmedi' dedi.

18.07.2022, 15:57 Haberler
6'lı masa FETÖ'yü korumaya aldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz mesajına tepki gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimini tek bir tweet ile geçiştiren Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan'ı hedef alan bir dizi paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

İSMİNİ ZİKREDEMEDİ: "Üstelik, FETÖ'yü gücendirmeyecek şekilde yazdı, 'milletimize kasteden hain terör örgütü'nün ismini zikredemedi! Öyle anlaşılıyor ki tankların yol vermesiyle darbe girişimini televizyon başında seyreden Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak için yeni yollar arıyor."

İTİBARSIZLAŞTIRIYOR: "Kontrollü darbe yalanının inandırıcılığının kalmadığını görenler, yeni yalan ve iftiralarıyla gündemi çarpıtmaya, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde FETÖ'yü tek satırla geçiştirip devletin başı olan Cumhurbaşkanı'mızı hedef almaları açık bir şekilde siyasi olarak konumlandıkları yeri gösteriyor. Avrupa'nın aşırı sağcılarındaki Erdoğan düşmanlığının temsilciliğini yapıyorlar."

AHLAK DIŞI: "CHP yönetimi, Doğu Akdeniz'den Libya'ya, Suriye'den Karabağ'a kadar bir dizi meselede Türkiye'nin hasımlarının yanında konumlanmıştır. Bu haliyle CHP'nin 'ulusal güvenlik dersi' verme konusunda herhangi bir yeteneği ve kapasitesi yoktur. 15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı'mızı hedef alarak son derece sorumsuz ve siyasi açıdan ahlak dışı bir tutum sergilemişlerdir."

UTANÇ VERİCİ: "Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun görevi başındaki genç bir devlet görevlisini tehdit ediyor olması da utanç vericidir. Kılıçdaroğlu'nun küçümsemeye çalıştığı arkadaşımız yetenekli, ehliyetli ve görevinin bilincindedir. Görevini yapan birinin tehdit edilmesine asla izin vermeyiz. Belli odakların sürekli olarak belirli devlet görevlilerini hedef alması, 'helalleşme' çağrısının en ağır vesayet günlerinin 'hesaplaşma' amacını güttüğünü göstermektedir."

6'LI MASA FETÖ'YÜ KORUMAYA ALDI

6'lı masanın bileşenleri, en küçük ortak DP Genel Başkanı Uysal hariç 15 Temmuz mesajlarında FETÖ'den söz etmedi. Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ı hedef alarak örgütü aklamaya da kalkıştı.

Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarında, kalkışmayı 'FETÖ'cü ihanet çetesi"nin tertiplediğini vurgularken, 6'lı masanın bileşenlerinden 5'inin mesajlarında FETÖ'yü gündeme getirmemeleri dikkat çekti. Üstelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ı hedef alarak örgütü aklamaya kalkıştı. Gizli ortak HDP de FETÖ'yü zikretmezken masadaki isimlerden en küçük ortak DP Genel Başkanı Gültekin Uysal mesajında, "FETÖ ihanet şebekesi, hain sürüsü" ifadelerini kullandı. İşte o mesajlar:

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: "15 Temmuz 2016'da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyor, 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Sadece sonuçları konuşarak değil, ülkeyi bu noktaya getiren herkes hesap verdiğinde, hak yerini bulmuş, adalet sağlanmış olacak."

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER: "Bağımsızlığına, egemenliğine ve demokrasisine her daim sahip çıkan aziz Türk milletinin, devletini sokaktan topladığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU: '15 Temmuz bu aziz milletin kanıyla canıyla yazdığı destanın adıdır. #15Temmuz ruhuyla daha fazla demokrasi ve özgürlük için; hak, hukuk, adalet mücadelesi için Gelecek Partisi'ndeyiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.'

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN: "15 Temmuz kanlı darbe girişimi halkımızın tarihi direnişiyle bastırılmıştı. Ülkemizi tam demokrasiye kavuşturmak, o büyük direnişe karşı tarihsel sorumluluğumuzdur. 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

HDP GENEL MERKEZİ: "Türkiye'nin siyasi tarihi darbeler tarihidir ve darbe mekaniği ancak demokratik, çoğulcu siyaset kültürü ile engellenebilir. Halkın iradesine ipotek koymaya yönelik her türlü darbe pratiğini ve darbeci zihniyetleri kınıyoruz."

"FETÖ İHANET ÇETESİNE MENSUP HAİNLER"

BAŞKAN ERDOĞAN: "İstiklal ve istikbal davası için FETÖ ihanet çetesi mensubu hainlere arslanlar gibi karşı koyarken şehadete yürüyen 252 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim hepsinin de mekanını cennet eylesin. Her şehidimizin hikayesinde ancak imanlı, inançlı, adanmış yüreklerin kavrayabileceği incelikte ibretlik mesajlar vardır. İnşallah bu mesajlar nesiller boyunca dilden dile aktarılacak evlatlarımıza rehber olacaktır. Milletimize ve şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

FETÖ'CÜ HAİNLERİ MİLLETİMİZ TEPELEDİ

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ: "15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür. Türk milleti işgali engellemiştir. Ayağa kalkan diriliş ruhu, milleti diri diri yakmak ve toprağa yatırmak isteyen hainleri ve arkalarındaki güçleri yerle yeksan etmiştir. 15 Temmuz'da asker kamuflajına giren bir avuç hain tepelenmiştir. İstiklalimize göz diken, varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür."

İYİ PARTİ'DEN KAÇAMAK 15 TEMMUZ CEVABI

Habertürk TV'de yayınlanan 15 Temmuz Özel Programına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, gazetecilerin sorularına kaçak cevaplar verdi. Programın sunucularından Mehmet Akif Ersoy'un, "Diyelim İYİ Parti iktidara geldi seçim kazandı 10 yıl sonra da iktidarda 15 Temmuz ne olacak" diye sordu.

SORULARI YANITLAYAMADI

"15 Temmuz öncelikle şöyle anlatılacak" diye söze başlayan Poyraz, daha sonra inanç özgürlüğünden ve devlet memuru kanunundan bahsetti. Poyraz, "İYİ Parti, insanların dindarlığı üzerinden değil ama devlete ait olmak yerine başka bir cemaat, tarikata ait olduğu tespit edilen hiçbir kamu görevlisini kamuda barındırmayacak" dedi. 657 sayılı devlet memurları kanuna 80 darbesinden sonra eklenen 'kamu görevlisi bir yapıya zümreye cemaate harekete dahil olamaz' ifadesine kadar ayrıntılı bilgi veren İYİ Parti Genel Sekreteri, 15 Temmuz'un ne olacağına dair açıklama yapmadı.

Kaynak: Akşam 

Yorumlar (0)