HOKAF’ın Fethullah Gülen imtihanı: Fethullahçı Mehmet Kabakyer istifa belgesi gönderdi; HOKAF Başkanı Adem Güneş, soruları yanıtsız bırakıp kaçtı

2015 yılında kurulan Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF) son toplantısında aldığı kararlar dolayısı ile tartışmaların odak noktası oldu. HOKAF’a bağlı köy dernek başkanları kararı eleştirel buldu. HOKAF Başkanı Adam Güneş, gazeteci Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtsız bırakıp kaçarken, Fethullahçı Mehmet Kabakyer soruları yanıtladı ve belge gösterdi. 

09.10.2022, 16:49 Haberler
HOKAF’ın Fethullah Gülen imtihanı: Fethullahçı Mehmet Kabakyer istifa belgesi gönderdi; HOKAF Başkanı Adem Güneş, soruları yanıtsız bırakıp kaçtı

17-25 Aralık 2013 tarihi Fethullahçılarla ‘ilişkiyi kesme tarihi’ olarak belirlendikten sonra da Fethullahçıların faaliyet gösterdiği Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF) Başkanı Adem Güneş, gazeteci Eşref Kerküklü’nün soruları yanıtsız bırakıp kaçarken, HOKAF Teşkilatlanma Sorumlusu Rıza Görer ve HOKAF önceki dönem başkanı Fethullah Gülen yapılanmasının bilinen mensubu Fethullahçı Mehmet Kabakyer sorulara yanıt verdi ve belge gönderdi. 


Fotoğraf HOKAF sitesi: Rıza Görer

HOKAF Teşkilatlanma Sorumlusu Rıza Görer, Kerküklü’nün sorularını yanıtladı. Fethullahçı yapı ile ilgili açıklamaları dikkat çekti. İşte o soru-cevap:

Eşref Kerküklü: 15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız kanlı darbesi sonrası dünyada ve Hollanda genelinde tepkiler oldu bu yapıya mensup kişilere HOKAF ve şahsınız olarak tepkiniz noldu?

Rıza Görer: (Gülüyor) şimdi 15 Temmuz 2016 olayları sonrası Mehmet Kabakyer, Muzaffer Çetin gibi hakikaten çok değer verdimiz, sevdimiz birileri ben özelikle Muzaffer Çetin'in aday olduğu dönemlerde seçim çalışmasına katıldım. Hala çok sevdiğim bir arkadaşlar. Ben, Muzaffer Çetin ile hala görüşürüm. Bazı yer (!) 'FETÖ'cüleri aranıza almayın' gibi bir dayatma yapınca biz de, federasyondan uzaklaştırmak zorunda kaldık. Mustafa Duyar uzaklaştırdı biz uzaklaştırın demedik. 

Sonuçta bu insanlar (Mehmet Kabakyer ve Muzaffer Çetin) FETÖ mensubu olarak lanse edildi. Yani insanların da bunlara kinle bakmasını istemiyorum, bunlar özünde çok değerli bir insan. 

Eşref Kerküklü: Peki bunlar Fethullah Gülen yapılanması ile aralarına mesafe koymadıklarını biliyorsunuz ve ilişkinizi hala sürdürüyor sunuz. Bu sizin konumunuza zarar vermez mi?

Rıza Görer: (gülüyor) biliyorum, biliyorum. Benim öz yeğenlerim var bunların içinde, Türkiye'ye gidemiyorlar. Mehmet Kabakyer olsun, Muzaffer Çetin olsun ve yeğenlerim olsun ya adamlar çok bağlı. 

Eşref Kerküklü: Peki siz nasıl bakıyorsunuz FETÖ'nün kanlı başarısız darbesine? 

Rıza Görer: Yurtdışında  yaşamadığımız için ne olduğunu bilmiyoruz. Devlet büyükleri bize böyle anlattı. Sonuçta, 250 insan öldü mü? Öldü. Kim yaptı onu bilmem sonuç böyle bir şey oldu. Ya şimdi ben federasyonun (HOKAF) üyesi olarak bunları söylemem sakıncalı. 

Eşref Kerküklü: Rıza Görer Bey, açıklama için çok teşekkür ederim.

Rıza Görer: Rica ederim. Haberi beklerim, çok sağ olun.


Fotoğraf örgüt propaganda medyası CİHAN: Mehmet Kabakyer

FETHULLAHÇI MEHMET KABAKYER; İSTİFA İLE İLGİLİ AYRINTILARI PAYLAŞTI:

Fethullah Gülen yapılanmasının üst düzey isimlerinden biri olan Mehmet Kabakyer, Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtlarken HOKAF’tan ayrılma nedenini anlattı ve o dönem istifa açıklamasını Kerkükkü’ye gönderdi. İşte o açıklamanın ayrıntıları:

Sevgili Başkan,cok degerli yönetim kurulu karadeşlerim,

Son bir yıldır özel hayatımda özelliklede saglıgımdaki gün güne degişen durumdan dolayı ve iş hayatımında yogunlugundan Hokaf da yetersiz oluyordum. Bu vesile ile daha verimli calışacak kardeşimin yerini daha fazla meşgul tutmam dogru olmuyacaktı

Bu yüzden geri planda ihtiyac duyulması durumunda musayitligime göre hasbel kader cevap vereceğimi teyit ederim.

Sizlere nacizhane bir kac tavsiyemde olucak.

-Şekilcilik hizmet gösterisinden kacının.

-Söyleminizle Eyleminiz bir birinden farklı olmasın.

-Günü kurtarma projeleri degil uzun vadeli faliyetler teşfik edin.

-Yönetiminizi gencleştirin ama cogulcu/tarafcı renge boyamayın.

-Unutmayın size fiziken,madden,ve manen, destek verenlerin hakkını koruyun.

-Tüzükten sapmayın nesil icin yapılması gerekenleri uygulayın.

-Yönetim icinde görev dagılımınızda kişilerin egitimi ve becerisine göre dagıtın.

Son yılda gördüklerimle birlikte söylenecek cok konu var, ama sizinde görmenizi arzu ederim.

Sizlere calışmalarınızda başarılar diler,her hangi bir kusurumuz, hatamız olduysa af ola hakkınızı helal edin.

Not:Yukarıda ismi gecmeyen yönetimdeki arkadaşlarada bu mail yönlendirmenizi arz ederim.

Met vriendelijk groeten,
Mehmet Kabakyer

İstifa ile ilgili HOKAF'a gönderdiği mailin ekran görüntüsü:


Mehmet Kabakyer kimdir?

1 Ocak 1965 Karaman -Madenşehir doğumlu Mehmet Kabakyer, bir medya organına verdiği açıklamada kendisini bu sözlerle anlattı: 

“Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. 10 yaşında aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya geldim ve 38 yıldır Hollanda’dayım. İlkokul 3.sınıftan itibaren eğitimimi Hollanda’da aldım ve elektronik teknisyeniyim. Öğrencilik yıllarımda gündüzleri çalışıp, akşamları okula giderek eğitimimi tamamladım.”

Ayrıca, Sabah Gazetesinin araştırma sonuçlarına göre, Mehmet Kabakyer, Fethullah Gülen yapılanmasının Hollanda ayağına bağlı üst düzey isimlerden birisi olduğunu, yayınladığı bir haberde ortaya çıkardı. 

Hollanda Karamanlılar Vakfı / Federasyonu (HOKAF) Başkanı Adem Güneş, konu ile ilgili soruları yanıtsız bırakıp kaçtı. 

HOKAF ile ilgili yapılan haberleri okumak için alta yer alan manşet resimlerine tıklayın:


banner79
Yorumlar (0)