Hollanda Apeldoorn’da kayıp olan Ercan Öztürk aramalar devam ediyor; aramalara NFI dahil oldu

28 Mart’tan bu yana haber alınmayan Türk kökenli Ercan Öztürk aramaya devam ediyor. Aramalara Hollanda Adli Tıp Kurumu, (Nederlands Forensisch Instituut NFI)  Ulusal Tespit, Kurtarma ve Tanımlama ekibi (het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren - OBI) dahil oldu. 

15.12.2021, 03:47 Haberler
Hollanda Apeldoorn’da kayıp olan Ercan Öztürk aramalar devam ediyor; aramalara NFI dahil oldu

Hollanda’nın Apeldoorn kentinde yaşayan ve Mart ayından bu yana kayıp olan Türk Ercan Öztürk ile ilgili gelen yeni gelişmeleri değerlendiren polis teşkilatı, daha önce arama yapılan bir eve yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki ormanlık alandada arama yaptı. Polis teşkilatı, aramalarda kayda değer hiçbir ipucuna ulaşılamadığı için aramanın son verildiği aktarıldı.

Yerel gazete De Stentor’a açıklamada bulunan polis sözcüsü Sigrid Passchier, “Öztürk hakkında gelen tüm ihbarları değerlendiriyoruz, geçtiğimiz ayın ortalarına doğru gelen anonim bir ihbarda Öztürk'ün cesedinin Schalkhaar'daki Wechelerveld ormanında gömülü olduğunun bilgisinin verildi” dedi.

Wechelerveld ormanında yapılan aramada, Hollanda’nın önemli kuruluşları; Hollanda Adli Tıp Kurumu (Nederlands Forensisch Instituut NFI), Ulusal Tespit, Kurtarma ve Tanımlama ekibi (het landelijk team Opsporen, Bergen en Identificeren - OBI), polis köpekleri ve drone ile havadan destek sağlayan bir polis ekibi aramalara dahil oldu.

Apeldoorn’da yaşayan Ercan Öztürk, (29) Mart’ın 28’inde evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Polis teşkilatına göre, Öztürk aynı gün akşamüzeri ebeveynlerinin Apeldoorn’daki evine yakın bir nokta olan Zuiderpark civarında bir kişinin arabasına bindi ve ikili Deventer istikametine hareket etti. Ercan Öztürk’ün Deventer’e ulaşıp olaşmadığı bilinmiyor. 

Aşanan kayıp olayı sonrasında polis Ercan Öztürk’ün Deventer Lebuïnuslaan adresinde bulunan bir evi ve evin civarını aradı ancak bir ipucuna ulaşamadı. O dönemde yapılan polis açıklamasında bu durum çok şüpheli olarak nitelendirilirken özellikle karısının hamile olduğunu ve Ercan Öztürk’ün de bu durumdan aşırı mutlu olduğunun anlaşıldığını, eve geri dönmemek için bir sebep olmadığını aktarmıştı. Mayıs ayında yapılan açıklamada ise Öztürk'ün bir suçun kurbanı olduğuna inanıldığı aktarılmıştı.

banner79
Yorumlar (0)