Hollanda Diyanet Vakfı’nın Life24’e verdiği para ortaya çıktı

Hollanda’da yaptığı örnek gazetecilik çalışması ile dikkat çeken gazeteci Eşref Kerküklü’nün gündeme getirdiği, Hollanda Diyanet Vakfı’nın para aktarma yöntemi Hollanda Türkleri arasında tartışılmaya devam ediyor. 

09.05.2021, 22:55 Haberler
Hollanda Diyanet Vakfı’nın Life24’e verdiği para ortaya çıktı

Kerküklü tarafından yayınlanan, “Hollanda Diyanet Vakfı’dan YouTube kanalı Life24’e yüklü miktarda maddi destek” başlıklı haber etkisini sürdürüyor. 


Haber, HDV üyeleri arasında büyük bir öfkeye neden olurken, konunun üzerine giden aktivist, yazar Hüseyin Sayılgan sosyal medya sayfasından elde ettiği bilgileri paylaştı. 


Sayılgan, yaptığı paylaşımda şu açıklamaya yer verdi:

HOLLANDA DIYANET VAKFI RAMAZAN PROGRAMI İSRAFI 


Degerli dostlar, 

geçenlerde "iddia doğru ise vahim bir durum" diye başlık atarak bir haber paylaşmıştım. Haber de HDV'nin bir YouTube kanalına Ramazan programı yayınlatmak için yüksek miktarlarda paralar aktarıldığı yazmaktadı…

Bu paylaşımdan sonra birçok telefon aldım, bu durumun iyice araştırılması ve hakikat ne ise paylaşılmasını benden rica edenler oldu. Bende HDV başkanını önce telefonla aradım açmayınca 29 Nisan'da sayın Muhlis Koç'a WhatsApptan uzun bir yazı ile olayın aslını sordum. 

Maalesef hala bu güne kadar sayın Muhlis Koç'tan hiç bir şekilde bana bu konu hakkında bir dönüş olmadı. 

Ben de kendi imkanlarımla bu durumu iyice araştırarak siz dostlarım ve tüm Diyanet camiasını bu konu hakkında bilgilendirmeye karar verdim.

Araştırmalarım sonucunda vardığım kanı: Çok basit bir şekilde Hollanda Diyanet Vakfı'nın yani milletin paraları üzerinde düşünülmeden şuursuzca savrulmuştur.!! 

Her ne kadar iyi niyetle yapılmış gibi görünsede bana göre usulsüzce ve acemice yapılan, neredeyse şartları olmayan bir sözleşme ile life24 YouTube kanalına €10.000 para transferi yapılmıştır. 

Olay korona sebebi ile camilerde ibadetin sıkıntılı olacağı düşünülerek, Ramazan ayında halka dini hizmet amaçlı, değişik camilerden canlı YouTube yayınına karar verilmiştir, buraya kadar güzel…(Birileri HDV'ye böyle bir yayın yapın diye kulaklarına fısıldamış) 

Sonrasında life24 YouTube kanalı HDV ile görüşmüş ve Ramazan boyunca camilerden canlı YouTube yayını için €10.000’ya anlaşmış. 

Bu yapılan anlaşma hiç bir şekilde kamuya duyurularak yapılmamıştır, ihale yolu ile de yapılmamıştır.! 

Şimdi kafamıza takılan bazı sorular beynimizi meşgul etmekte;

  1. Neden HDV kendi YouTube kanalını açıp oradan yayın yapmadı?
2. Neden kimseye duyurulmadan yapıldı bu anlaşma?
3. Neden ihale yolu ile diğer medyacılar YouTube kanalcılar bu olaya dahil edilmedi?
4. Madem life24 YouTube kanalına verildi neden ulaşılacak kitlenin azami sayısı sözleşmede belirtilmedi?
5. Neden hem HDV yönetimi hem de life24 YouTube kanalı sözleşmeyi millete arz etmekten çekiniyor ve bu konu hakkında hiç kamuoyunu aydınlatacak açıklamalarda bulunmuyorlar?
6. Neden milletin yani Vakf’ın €10.000 parası günlük sadece 10-30 kişinin canlı seyrettiği bir yere çarçur ediliyor? 

Soruyorum şimdi bu karara ‘evet’ oyu veren cami başkanlarına;

  • Neden kendi caminizin bütçesinden kendi caminizde yayın yaptırmıyor sunuz life24 YouTube kanalına? 
  • Neden kendi paranızı harcamak istemediğiniz yere Vakf’ın parasının harcanmasına müsaade ediyor sunuz? 

    Milletin parasını savurmak kolay, madem oy çokluğu ile alındı bu gereksiz karar, o zaman bu anlaşmaya ‘evet’ diyen başkanlar kendi camilerinin bütçesinden ödesinler Vakf’ın savrulan bu €10.000 parasını, bakalım kendi cami yöneticileri ne diyecek bu durumlara? 

    Kimse kusura bakmasın ama bu şekilde birilerine yani bir YouTube kanalına 20-30 kişi seyredecek diye Vakf’ın €10.000 parasını neredeyse hiç bir şart belirtmeden verilmesi amatörce, acemice yapılan bir iş olarak görmekteyim.! 

    Yine burada kamu parasını şuursuzca, kolayca harcamak kul hakkına girer ve bu durumu da en iyi cami imamları bilmeleri gerekmez mi? 

    Geçmişte oğlunu HDV'nin cenaze uçak biletlerini satan yere (THY uçak biletini kendisi THY'dan tedarik ediyor ve aynı bileti cenaze nakil fonuna üzerine karını koyarak satıyor. Böylece Diyanet cenaze naklinden kendisine kar elde ediyor.) kızınıda HDV kütüphanesine yerleştirenleri görmüştük ama artık bu durumların atlatıldığını, aşıldığını düşünürken böyle bir hadiseyle karşılaştık.

    Sakın unutmayın AHİRET VAR AHİRET.!!

    “Her kim ortak ganimetten habersizce bir hırka alsa ve onunla savaşta ölse şehit sayılmaz” diyen bir peygamberin ümmetiyiz bizler.. 

    Vakıf parasını harcayanların elleri titremeli bu paraları harcarken.! 

    Yine buradan çağırım HDV denetcilerinedir; derhal bu ihale yapılmadan yapılan lüzumsuz ve gereksiz anlaşmanın feshini ilan etmeleridir.! Kimsenin seyretmediği bir YouTube kanalına bu paranın harcanması doğru değildir.! 

    Çok daha ucuza ve çok daha seyirci kitlesine ulaşılacak düzenlemelerin sözleşmede belirtilmeden yapılmasına müsade etmemelerini kendilerine tavsiye ediyorum.

    Ayrıca, belirtmek isterim ki  bazı bilgileri yazılı olarak sormama rağmen, bana bilgi vermeyen ve herhangi bir dönüş yapmayan HDV başkanı Sayın Muhlis Koç'u buradan kınıyorum.! Kurumlarımızın şeffaf olması o kurumlarımızın yöneticilerine olan güvenimizi artırır aksi ise onlara şüphe ile bakmamıza vesile olur. 

    Kendi araştırmalarım ve bulgularım doğrultusunda ulaştığım bilgileri buradan sizlerle paylaştım, bu gelişmeler hakkında şahsi görüşüm acelece, düşünülmeden yapılmış acemice bir işlem olduğudur.. 

    Herkesin olaylara bakışı farklı olduğu gibi bu konudada görüşü farklı olabilir, tabi ki takdir milletimizindir…

    Benim amacım, milletimizi ulaştığım doğru bilgiler ile bilgilendirmektir bu yüzden vicdanım da rahattır…

    Saygılarımla, 
    Hüseyin Sayılgan
    09-05-2021

 Ne olmuştu? 
Hollanda Diyanet Vakfı, YouTube üzerinden yayın yapan ve izleyici kitelesi oldukça düşük olan Life24 adlı bir YouTube kanalına Ramazan ayı boyunca bir program için yüklü miktarda maddi destek olmuştu.





banner1
Yorumlar (0)