Türkiye’den Hollanda’ya dönüşlerde yeni kurallar açıklandı

Hollanda başbakanı Rutte hükümeti, Türkiye'de artan Koronavirüs (Covid-19) vaka sayıları sonrası yeni kuralları yürürlüğe soktu. İşte detaylar…

14.08.2021, 07:03 Haberler
Türkiye’den Hollanda’ya dönüşlerde yeni kurallar açıklandı

Önümüzdeki Hafta (16-8-2021) yürülükte olan yeni kurallarda, Hollanda’ya riskli ve yüksek riskli ülkelerden giriş yapacak olan yolculardan istenen testlerin geçerlilik süresinde saatler düşürüldü.

Hollanda Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu olmadıkça gidilmesi tavsiye dilmeyen riskli ülkeler kategorisinde bulunan Türkiye'den Hollanda'ya kara, hava, deniz ve demir yoluyla giriş yapacak olan Koronavirüs (Covid-19) aşılarının tamamını olmayan yolculardan istenen negatif sonuçlu PCR testinin geçerlilik süresini 72 saatten 48 saate, antijen testininin süresini de 48 saatten 24 saate düşürdü.

Türkiye'den Hollanda'ya yolculuk yapacak olan yolcuların, Koronavirüs (Covid-19) aşılarının tamamını olduktan 14 gün sonra “aşı pasaportu” veya “aşı sertifikası” ile sorunsuz bir şekilde yolculuk yapılabileceğinin belirtildiği açıklamada, negatif sonuçlu PCR veya antijen test zorununluluğunun  12 yaşından büyükler için geçerli olduğu açıklandı.

Ayrıca, Hollanda, Türkiye'den ülkeye giriş yapan yolculara uyguladığı 10 günlük karantinayı, kısa süre önce kaldırmıştı. 

banner1
Yorumlar (0)