Türkmeneli Televizyonu müdürü Ahmet Ömer Neccar, Ali İnceparmak’ı ve Kürt ses sanatçısı Diler Derviş’i PKK’lı olmakla suçladı. İnceparmak ve Derviş Eşref Kerküklü’ye konuştu

Irak’ta ve Irak Kürdistan’ın da tanınan Kürt ses sanatçısı Diler Derviş ve Voice Stüdyo genel yayın yönetmeni Ali İnceparmak, gazeteci Eşref Kerküklü’ye açıklamalarda bulundu. Ahmet Ömer Neccar’ın ithamına sert tepki gösterdiler.

04.08.2021, 17:31 Haberler
Türkmeneli Televizyonu müdürü Ahmet Ömer Neccar, Ali İnceparmak’ı ve Kürt ses sanatçısı Diler Derviş’i PKK’lı olmakla suçladı. İnceparmak ve Derviş Eşref Kerküklü’ye konuştu

Ankara’da, Irak Türklerinin dosyasını elinde bulunduran bir kamu kurumu tarafından Ankara’dan Kerkük’e gönderilen Türkmeneli Televizyon müdürü Ahmet Ömer Neccar, Kürt ses sanatçısını PKK’lı olmakla suçladı ve ses sanatçısı ile çalışanlara da ‘hain’ dediği öğrenildi. 

Terör Örgütü PKK’lı olmakla suçlanan Irak’ta tanınan ses sanatçısı Diler Derviş ve Derviş ile 2014-2015 yılları arasında müzik kapsamında çalışan Ali İnceparmak, Kerküklü’ye verdikleri açıklamada PKK’lı olmayı reddettiler ve konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdiler.

Ankara’dan Kerkük’e gönderilen, Türkmen-Kürt çatışması çıkarmaya çalışan ve Türkmenler arasında, ‘skandal Ahmet’ olarak adlandırılan Ahmet Ömer Neccar konu ile ilgili Eşref Kerküklü’nün sorularını yanıtsız bıraktı. 

İnceparmak, Kerküklü’ye verdiği açıklamalarda şu sözleri sarf etti:

DEAŞ ne ise PKK’da odur. Devletimiz PKK’yi terör örgütü olarak görüyorsa bu bizim içinde böyledir. Ahmet Ömer Neccar’ın iftiralarını reddediyorum ve Kurban Bayramından sonra ilk işim mahkemeye gitmek ve konu ile ilgili suç duyurusunda bulunmak olacaktır.  Ahmet Ömer Neccar, sadece beni hain olmakla suçlamadı aynı zamanda Türkmeneli TV’de benim matriyalleri kullandı beni kaynak göstermeden. Bunun içinde ayrıca telif hakkı davası açacağım.

Irak ve Irak Kürdistan’ında tanınan Kürt ses sanatçısı Diler Derviş, açıklamasında ise şunları dedi:

Böyle bir suçlamayı asla kabul etmiyorum. Irak Türkmen Cephesi (İTC) başkanı Hasan Turan ve Türkmen ses sanatçıların çoğunu yakinen tanıyorum. Ben, Kerkük’ün ve Kerküklülerin bölünmez bütünlüğü için çalıştım. İnsanları asla kimliği üzerinden sınıflandırma yapmam. Benim için üç nokta çok önemlidir; aynı millet, aynı din veya aynı ülke. Bu üç nokta doğrultusunda hareket ederim. Farklılığımız zenginliğimizdir. Farklılığımız, çatışmak için değil tanışmak, kaynaşmak içindir. Hasan Turan beyle bağlantıya gireceğim yakında ve Ahmet Ömer Neccar adlı kişi ile görüşeceğim, Ankara’da veya Kerkük’te fark etmez ama bu kişi ile görüşmem lazım. Bu tür suçlamaları reddediyorum ve bu işin peşini bırakmayacağım.

Söyleşiyi izlemek için tıklayın:









banner1
Yorumlar (0)