Türkmen aktivist Nihat Kalalı’ya yapılan saldırının arkasında Erşat Salihi mi var?

Diasporada çalışması ile bilinen Iraklı Türkmen aktivist Nihat Kalalı, tatile gittiği memleketi Kerkük’te saldırıya uğradı. Saldırgan, Kerkük milletvekili Erşat Salihi’ye yakınlığı ile biliniyor.

07.08.2021, 16:45 Haberler
Türkmen aktivist Nihat Kalalı’ya yapılan saldırının arkasında Erşat Salihi mi var?

Hollanda’da yaşayan Avrupa çapında siyasi çalışmaları ile tanınan, Türkmen aktivist Nihat Kalalı’ya Kerkük’te fiziksel saldırı gerçekleşti. Erşat Salihi’ye karşı muhalif kitlenin öncülerinden Nihat Kalalı’ya yapılan saldırının arkasında Salihi’nin olduğu, Türkmenler tarafından ileri sürülüyor.

TÜRKMENLER: SALDIRININ ARKASINDA SALİHİ VAR
Saldırıya tepki gösteren Kerküklüler, saldırı ile ilgili Salihi’nin açıklama yapmasını istediler. Sosyal medya sayfalarında ve WhatsApp gruplarında ortak açıklama paylaşan Kerküklüler, “Herkes bu saldırının arkasında Erşat Salihi’nin olduğunu biliyor. Salihi’ye karşı en güçlü muhalif isim olan ve muhalif kitlenin öncüsü konumunda Nihat Kakalı’ya karşı bu saldırı başka türlü izah edilemez. Saldırgan, Erşat Salihi’ye yakınlığı ile biliniyor ve Nihat Kalalı ile daha önce hiç bir husumeti veya kavgaları olmamış, aksine zaman zaman konuşurlardı. Bu kişinin, Kalalı’ya saldırmasını Erşat Salihi azmetti. Salihi, bu gerçekler karşısında sessiz kalarak bu olaydan sıyrılamaz. Sessiz kalması suçluluğunun kabulu olarak görülmelidir” denildi.

ERŞAT SALİHİ’DEN TEHDİT: TERBİYENİZİ BİLDİRİRİZ
Saldırının arkasında Salihi’nin olduğunu ileri süren Türkmenler, Salihi’nin Avrupa’da yaşayan Türkmenleri tehdit ettiğine dair video paylaştı. Videoda Salihi, şu sözlere yeri sarf ediyor:

Buradan uyarıyorum; Türkiye’de olanlar, Avrupa’da olanlar, söyleyin bana siz kime yardım ediyorsunuz? Yanımda tespit ettiğim bazı Türkmenler var. Bir daki sefere Kerkük’e ayağınızı sokmaya kabul etmesekte, orada (bulunduğunuz ülkelerde) terbiyenizi verebiliriz.

Erşat Salihi’nin tehdit dolu videosunu izlemek için tıklayın…

Saldırıdan bir kaç gün sonra, Radyo Grop’e katılan Kalalı, Diasporada çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, kendisine yapılan saldırıyıda anlattı.

KALALI: SALİHİ’NİN SİYASETİNE KARŞIYIM
Nihat Kalalı, saldırı ile ilgili bilgi verirken şu sözleri sarf etti:

Saldırıya maruz kalmamın tek edeni bir siyasetçi (Erşat Salihi) görüşüne karşı olduğum için. Bana saldırı yapan kişi ile hayatımda karşı karşıya gelmedim, birbirimize kırıcı en ufak bir söz söylemedik bugüne kadar. Bu saldırının tek nedeni saldırganın savunduğu siyasetçinin, siyasetine karşı olduğum için. Benim kimse ile şahsi problemim olmaz, kim olursa olsun. Biz Kerküklüler, ‘Kerkük Türkmen şehridir’ diyoruz. (Salihi) çıkmış, ‘vay efendim Kerkük’ün 700 bini Kürt, 600 bini Arap geri kalan 300 bini Türkmen’ diyor var mı öyle bir şey? İşte bu yanlıştır. Biz bunu eleştiriyoruz.”

Nihat Kalalı’nın açıklamasını dinlemek için tıklayın…

SALİHİ: KERKÜK’TE KÜRTLER ÇOĞUNLUKTA

Barzani’ye yakınlığı ile bilinen Erşat Salihi, WhatsApp üzerinden yaptığı bir sesli konuşmada, “Kerkük’ün nüfusu bir milyon 600 bindir. 700 bini Kürt’tür, 600 bini Arap’tır maalesef nüfus hüküm eder orada. (Kerkük’te) nüfus kendisini mecbur bırakır.” Salihi’nin bu gizli konuşması medyaya sızınca, kendisine muhalif olanlara karşı iyice saldırganlaştı. 
Barzani’nin elini güçlendiren Salihi’nin gizli konuşmasını dinlemek için tıklayın…

Nihat Kalalı'nın saldırı resimleri:





Kalalı’ya fiziksel saldırı yapan İhsan Muhtar adlı saldırganın Erşat Salihi ile samimi pozları:










banner1
Yorumlar (0)