Hollanda Korona Virüs Aşılarından Birinin Uygulanmasını Reddetti

Korona virüs salgınını bertaraf etmek adına aşı çalışmaları ard arda gelme devam ediyor. Ancak her aşı istenen sonucu veremiyor. İşte detaylar..

16.04.2021, 13:40 Sağlık
Hollanda Korona Virüs Aşılarından Birinin Uygulanmasını Reddetti

Korona virüs dünya üzerinde halihazırda devam eden birçok sağlık çalışmasının ikinci plana attı. Tüm bilim insanlarının odak noktası virüse karşı geliştirilecek en uygun aşının bulunmasında. Dünya üzerinde her yerde aşı çalışmaları devam ederken aşı çalışmalarına hız veren ülkelerden bir tanesi de ABD.


ABD aşı çalışmalarını devam ettirirken çalışmalar arasında bulunan Johnson and Jonhnson’ın ürettiği aşılar Hollanda’da geçer not alamadı. Hollanda Sağlık Bakanlığı tek doz olarak üretilen aşının uygulanamayacağını ifade etti. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre aşının durdurulması tekfinin Johnson anda Johnson firmasından geldiğinin de altını çizdi. Teklifin sunulmasının nedenini de açıklayan bakanlık, aşı çalışmalarının halihazırda devam ettiğini ve bu deneylerin sonuçlanmasının ardından aşılama faaliyetlerinin devam edileceği vurgulandı. Firmanın üretmiş olduğu aşının pıhtılaşma yapıp yapmadığına dair gerçekleştirilen çalışmanın da sonuçlarının beklendiğini belirtilirken bu çalışmayı Avrupa İlaç Ajansının da beklediğini kaydetti.

Çalışmalar Devam Ediyor

Hollanda’da kurulan geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge vatandaşını sosyal medya üzerinden bilgilendirmeyi ihmal etmedi. Açıklamaya göre aşının güvenli olup olmadığı konusunun öncelikli mesele olduğu ve önümüzdeki haftalarda bu konu hakkında daha fazla bilgiye haiz olunacağına dair ifadeler kullanıldı.


Hollanda kanadında bu gelişmeler devam ederken Avrupa İlaç Ajansının çalışmalarının önümüzdeki hafta sonuçlanması bekleniyor. Hollandalı yetkililer halihazırda bulunan 80 bin doz aşının uygun şekilde muhafaza edildiği bilgisi de Hollandalı vatandaşlarla paylaşıldı.

Yorumlar (0)