Turizme Korona Virüs Ayarı Geldi 25 Bin Hollandalı Başvurdu

Hollanda hükümeti turizm sezonun yaklaşmasıyla beraber yeni bir çalışmada bulundu. Gündemde korona virüsle tatil teması bulunuyor. İşte detaylar..

16.04.2021, 13:33 Haberler
Turizme Korona Virüs Ayarı Geldi 25 Bin Hollandalı Başvurdu

Rodos Adasında düzenlen deneyle beraber Hollanda hükümeti korona virüs tedbirlerini ne ölçüde esnetebileceğinin de çalımalarını başlatmış oldu.


Gerek turizm sezonunun başlaması gerek vatandaşın korona virüsü tedbirlerinden sıkılması gerekse ülke ekonomisini göz önünde bulunduran Hollanda hükümeti böylem bir deneyle beraber ilk açılışı yapmış bulundu. Talebin ne ölçüde gelip gelmeyeceğini merak eden Hollanda hükümeti gelen başvuru sayısına inanmadı. Yaklaşık 25 bin Hollandalı vatandaşın başvuru yapmasıyla beraber deneye kimlerin gönderileceği sorusu daha da belirgin bir hal aldı. 25 bin kişi arasından seçilecek 189 kişinin 5 yıldızlı bir otelde deneye tabi tutulacağı açıklandı.


Toplamda 200 kişinin gideceği Rodos Adasında farklı yerlerine gelen vatandaşın olacağı belirtildi. Yaklaşık 11 kişilik farklı milletlerden gelecek olan vatandaşlara kontenjan açılmış durumda.


Turist olarak adaya girişler yapıldıktan sonra kişiler tek tek 5 yıldızlı ve her şey dahil bir otele yerleştirilecek. Turizm sezonunun açılmasına çok az bir zaman kala böyle bir deneyin uygulanmasının Hollanda’da turizm sezonunun nasıl geçeceğine dair fikir oluşturması açısından önemli bulunuyor. Hollanda hükümetinin istediği ve beklediği çalışma sonucu tam da bu düşünceye dayanıyor. Turistlerin odaya yerleştirilmesinden sonra otelden çıkışın kesin şekilde yasaklanması da bu durumu tescilliyor.


Sonuçlar Hollanda hükümetinin istediği şekilde olursa salgın dönemindeki yeni turizm anlayışının bu olacağı konuşuluyor. Çalışmaya katılacak olan vatandaşın günlük anket doldurmalarının zorunlu olduğu ve korona virüs testlerinin düzenli şekilde yaptırması istenen şartlar arasında.

banner79
Yorumlar (0)