Hollanda'da öldürülen Mehmet Kılıçsoy suçsuz olduğu ortaya çıktı

Hem öldürülen hem de yasadışı ilişkileri olduğu iddiası sebebiyle adı lekelenen Mehmet Kılıçsoy hakkında yapılan araştırma sonuçlandı.

01.03.2021, 16:45 Haberler
Hollanda'da öldürülen Mehmet Kılıçsoy suçsuz olduğu ortaya çıktı

Hollanda’nın Nijmegen şehri banliyösü Beuningen’de 6 Temmuz sabahı 08:30 sularında kar maskeli iki kişi tarafından silahlalı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden işinsanı Mehmet Kılıçsoy’un herhangi bir yasadışı işle ilgisi olmadığı ortaya çıktı.


Hollanda polisinin cinayeti çözmek için öldürülen Kılıçsoy’un iş ilişkileri ve sosyal münasebetlerini gözlem altına aldığı araştırma sonunda, tamamen temize çıkan cinayetin bir çete tarafından sehven işlendiği ihtimalinin öne çıktığı açıklandı.


Katilleri hala aranan ve haklarında bir bilgi bulunmayan Mehmet Kılıçsoy’un ailesi ise, adının temizlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ve artık polisin katillerin yakalanmasına odaklanmasını beklediklerini açıklarken, bilgi sahibi olanların polisle paylaşmaları çağrısında bulundular.


Bu süre içinde Hollanda’da iş sahibi insanlara karşı işlenen cinayetlerin artması ise akıllara bir ırkçı çete olasılığını getiriyor. Kendi halinde işi ile meşgul ve başka hiçbir yasadışı faaliyetle alakası olmayan tertemiz iş insanları kimin yaptığı belli olunmayan cinayetlere kurban gidiyorlar.


Cinayet ile soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğü bilgisi verilirken, henüz yakalanan olmadı.



 

2,5 yıl içinde 12 Türk kökenli fali meçhul ciyanetleri gerçekleşmişti. Öldürenlerin isimleri şunlardan oluşuyor: Burak Arslan (29), Hakan Zatsan (43), Mustafa Ateş (50), Mehmet Kılıçsoy (49), Kemal Zengin (44), Ergin Başakçı (41), Ömer Köksal (22), Ali Aydın (44), Şaban Berk (57), Zeki Yumuşak (41), Serdar Ay (33) Mehmet Tahiroğlu ve Ali Ekrem Kaynak (55 yaşındaki Ali Ekrem Kaynak, Hollanda'daki Fethullah Gülen yapılanmasının önemli isimlerinden biridir ve suikastın 'iç hesaplaşma' olduğu uzun süre medya da ve halk arasında tartışma konusu oldu).












 

banner79
Yorumlar (0)