Hüseyin Remzi: Ganim Kasap'ı ben dövdüm

Gazeteci-Şair Ganim Kasap’ı darp ettiğini, Eşref Kerküklü’ye itirafta bulunan ‘Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür’ adlı derneğin başkanı Hüseyin Remzi, “Ganim Kasap’ı ben dövdüm” dedi. 

01.10.2022, 16:55 Haberler
Hüseyin Remzi: Ganim Kasap'ı ben dövdüm

Cesur kalem gazeteci Eşref Kerküklü’nün aylardır üzerinde çalıştığı işkence haberinin son aşamalarına yaklaşıldığı öğrenildi. 

DAVAYA “START” VERİLDİ
23 Nisan 2017 yılında, Keçiören Ülkü Ocağında 10 kişi tarafından işkenceye maruz kalan Irak Türkmeni gazeteci-şair Ganim Kasap’ın, işkence ile ilgili hukuki sürece “start” verildiği öğrenildi. İddiaya göre, davanın seyrini olumlu yönde etkileyecek ana kaynaklardan biri esrefkerkuklu.com olmakla birlikte Eşref Kerküklü’nün yazdığı haberler olduğu öğrenildi. 

KERKÜKLÜ’NÜN SORUSU REMZİ’Yİ İTİRAFA ZORLADI: BEN DÖVDÜM
Kerküklü, işkence ile ilgili bütün verileri elde ettikten sonra, Remzi ile Ankara’da bir söyleşi yaptı ve bu söyleşide Remzi, işkenceyi kendisi yaptığını dile getirdi. İşini severek yapan deneyimli gazeteci Eşref Kerküklü, usta bir yöntemle Remzi’ye soru yöneltti Remzi soruya yanıt verirken olayı itiraf etti. “Ganim Kasap’ı ben dövdüm” dedi.

‘Dernek’ olarak Türkmen toplumuna kabul ettirilmeye çalışılan ve adına, Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği’ dedikleri binada 3 saat 23 dakika Kerküklü ile söyleşi yapan Remzi, soru üzere “Yok, Olcay Başkanı değil benim şahsımla alakalı Ganim Kasap. Ben vurdum, döven benim. Bana dedi: Irak'ta, Kürt partilerinde görev yapıyorsun.”

İşte o soru-cevap:

Kerküklü:
2017 yılında Olcay Bey'i eleştiren biri darp edildi Keçiören'de, kafası-gözü yarıldı siz de orada resimlerini çektiniz. Bu doğru mu?

Hüseyin Remzi: Yok, Olcay Başkanı değil benim şahsımla alakalı Ganim Kasap. Ben vurdum, döven benim. Bana dedi: Irak'ta, Kürt partilerinde görev yapıyorsun.

İşkence ile ilgili diğer haberleri okumak için altaki manşet resimlerine tıklayın:


 

banner1
Yorumlar (1)
نور الدين خورشيد 2 yıl önce
غازي فيصل هو يد الحديدي للعصابات التركمانيه