Ahmet Ömer Neccar kimdir? Neden Türkmeneli TV’de mezhepçilik yapılıyor?

Ahmet Ömer Neccar’ın Türkmeneli Televizyonu müdürü olduktan kısa bir süre sonra 12 kişiyi, ‘çift maaş alıyorlar’ gerekçesini ileri sürerek işten çıkardı. Ancak işten çıkan kişilerin sadece Sünni olanlarının tekrar işe alınması ve Şii olanlar ücretsiz-gönüllü olarak dahi işe alınmaması, ‘Türkmeneli TV’de mezhepçilik yapılıyor’ düşüncesini Türkmenler arasında yaygınlaştırdı. 

13.12.2021, 10:51 Haberler
Ahmet Ömer Neccar kimdir? Neden Türkmeneli TV’de mezhepçilik yapılıyor?

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve görevi gereği  Bağdat’ta bulunan Nadil Latip adında bir kişinin yoğun lobi yapması sonucu Türkmeneli Televizyonuna ‘müdür’ olarak getirilen Ahmet Ömer Neccar, göreve geldikten kısa bir süre sonra olumsuz çıkışları ile Türkmenler arasında yoğun tepkiye neden oldu. 

TÜRKMENELİ TV’DE BASKI VE TEHDİT
Mezhepçi-ırkçı sözde ‘müdür’ Neccar, göreve getirildikten kısa bir süre sonra WhatsAap üzerinden Türkmeneli TV’de çalışanlara sesli mesaj göndererek baskı ve işten çıkarma tehditinde bulunmuştu. Neccar’ın tehdit dolu sözlerini dinlemek için tıklayın.

TÜRKMEN SES SANATÇISINA ‘HAİN’ YAFTASI
Kerkük’te yaptığı çalışmaları ile kendinden söz ettiren, Irak’taki bütün etnik toplumlar tarafından sevilen Voice Stüdyo genel yayın yönetmeni Ali İnceparmak, Kerküklü Kürt ses sanatçısı ile çalıştığı için Ahmet Ömer Neccar tarafından ‘hain’ ilan edilmiş ve Türkmeneli Televizyonunu ile ilişkisi sonlandırılmıştı. Ahmet Ömer Neccar tarafından, ‘hain’ olmakla suçlanan İnceparmak’ın açıklamasını izlemek için tıklayın.

TÜRKMENELİ TV’NİN EKRANI KARARDI
Ankara’da Türkmen Dosyası’nı elinde bulunduran ve Türkmenler tarafından ‘malum kamu kurumu’ olarak adlandırılan kurum tarafından, elemanlaştırılan Ahmet Ömer Neccar’in keyfi tutumu Türkmeneli Televizyonun ekranını karartı. Neccar, göreve geldikten bir süre sonra, 12 kişiyi ‘çift maaş alıyorsunuz’ gerekçesini ileri sürerek işten çıkardı. İşten çıkan 12 kişinin Türkmeneli TV’de oluşan nitelikli çalışan boşluğu nedeni ile bir kaç saat ve farklı günlerde, Türkmeneli TV’nın ekranı karardı. Türkmeneli TV’nin çöküşünü ve ekranın kararmasını izlemek için tıklayın.

TÜRKMENELİ TV’DEN Şİİ TÜRKMENLER KOVULDU
Yıkım projesi niteliksiz ‘müdür’ Ahmet Ömer Neccar, tarafından özelikle Şii kökenli Türkmenlerin tekrar Türkmeneli TV’ye alınmaması Şii-Sünni taratışmasına neden oldu. Neccar, Türkmeneli TV’den 12 kişiyi işten çıkarıp sonra sadece Sünni olanları işe alması, Şii Türkmenlerin alınmaması ve Şii Türkmenlerin bir kısmı, “Türkmen milletine ve Türkmeneli TV’ye hizmet etmek için ücretsiz çalışmaya hazırım” teklifinde bulunmasına rağmen işe tekrar alınmamaları ‘Türkmenler arasında Neccar mezhepçilik yapıyor’ düşüncesini iyice derinleştirdi.

ALİ HAMİT: Şİİ OLDUĞUMUZ İÇİN
15 yıl Türkmeneli Tv’de farklı kademelerde çalışan ve konu ile ilgili gazeteci Eşref Kerküklü’ye konuşan Ali Hamit, Şii Türkmen olduğu için tekrar işe alınmadığını ifade etti.

Hamit, WhatsApp üzerinden Kerküklü’nün sorularına cevap vererek şunları dedi: 

12 kişiyi çift maaş alıyor diye TV’den çıkardılar. Sonra bunların bir kısmını tekrar işe aldılar ve bu işe aldıklarından bazıları Türkmeneli TV’de altı aydır çalışıyor. Ben 15 yıldır TV’de çalıştım ve beni almadılar tekrar işe ve yerimde hala kimse yok, boşluk olduğu halde alınmadım tekrar işe. Konu ile ilgili Şii Türkmenler alınmadı diye bir tartışma var maalesef ben de buna inanıyorum Şii olduğumuz için işe tekrar alınmadık.

Özetle bu açıklamayı yapan Ali Hamit’in konuşmasını dinlemek için tıklayın.

Ayrıca, İşten çıkarılanlar arasında Şii mezhebine mensup olan Mahmut Beyatlı çift maaşı gerekçe gösteren Ahmet Ömer Neccar’a, ücretsiz çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Beyatlı, Irak Türkmen Cephesi (İTC) Başkanı Hasan Turan ve Türkmeneli Vakfı Başkanı Turan Ketene ile ayrı toplantı yaparak, ücretsiz çalışmak istediğini belirtti ancak Neccar tarafından kabul edilmediği öğrenildi. 

Türkmeneli TV’de üç Şii Türkmen işten kovulurken, iki Şii Türkmenin hala işte olduğu ancak bir alt göreve getirildiği ifade ediliyor.  

EDİTÖR NOTU: Eşref Kerküklü, Ahmet Ömer Neccar ve Türkmeneli Televizyonu hakkında çıkan bütün haberler ile ilgili Ahmet Ömer Neccar’a söz hakkının olduğunu, WhatsApp üzerinden yazarak hatırlatıyor.

banner79
Yorumlar (0)