Orhan Gencebay: Atatürk "Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar" demişti

Müziğin yaşayan efsanesi Orhan Gencebay, Sabah gazetesiden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı. Gencebay, soru üzere "Atatürk "Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar" demişti. "Suriye'de ne işimiz var?" diyenler Atamızı...

16 Mart 2021, 00:00 Söyleşiler
Orhan Gencebay: Atatürk "Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar" demişti

Müziğin yaşayan efsanesi Orhan Gencebay, Sabah gazetesiden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtladı. Gencebay, soru üzere "Atatürk "Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar" demişti. "Suriye'de ne işimiz var?" diyenler Atamızı iyi tanımıyor demek ki" dedi.

Tutumu ile ülkenin milli güvenlik sorunu haline gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine karşı, soru üzere konuşan Gencebay şunları dedi:


Tuba Kalçık:  Zaman zaman Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere katıldığınız için eleştiriliyorsunuz.


Orhan Gencebay: Sosyal medyayı kötü niyetle kullananlar var. Bakmıyorum bile eleştirilere. Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar. Ben devletime saygılı biriyim. Tabii ki davet edildiğimde gideceğim. Müzik sektörümüzle ilgili sorunlarımızı, taleplerimizi kime söyleyeceğiz, kimden yardım isteyeceğiz? Devletimizden. Daha önceki liderlerle de bir araya gelirdim. Erdoğan, halkımıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Yıllardır tanıyorum kendisini. "Siyasette en önemli hedefim yerli ve milli değerlerimizi korumak" demişti bana yıllar önce. Bu hedefini de başarmak için kararlı şekilde çalışıyor. Ülkemizin daha iyi olması için yapılan her şeyi desteklerim ben. Muhalefetsiz olmaz ama sadece muhalefet yapmak için eleştirmek doğru değil. Muhalefet de, iktidar da vatanımızın iyi olacağı değerlerde birleşmeli. Özellikle de milli konularda. Muhalefetin de mantığı olmalı. Çıkıp hâlâ "Suriye'de ne işin var?" diyenler var. Ben de onlara soruyorum: Avrupa'nın, Amerika'nın Suriye'de ne işi var? Atatürk "Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar" demişti. "Suriye'de ne işimiz var?" diyenler Atamızı iyi tanımıyor demek ki.

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın...

Yorumlar (0)