Dr. Selçuk Bacalan'a saldıran Gazi Faysal'ın resmi ve saldırının arkasındaki gerçekler

16 Mayıs 2022, 17:42 Yazarlar Eşref Kerküklü
Dr. Selçuk Bacalan'a saldıran Gazi Faysal'ın resmi ve saldırının arkasındaki gerçekler

Türkmen Akademisyen Dr. Selçuk Bacalan’ı arkadan beyzbol sopası ile vurarak kafasında büyük bir yarılmaya neden olan, saldırdığı gün Irak’a kaçan kişinin resimini paylaşıyorum; saldırgan Gazi Faysal arkasındaki kişide Hüseyin Remzi. (Remzi, Türkmeneli Uluslararası İnsanı Yardım Eğitim ve Kültür Derneği adlı bir şeyin başkanlığını yapıyor.)

Bacalan’a yapılan saldırı 26 Aralık 2021 tarihinde ORSAM’ın merkezi önünde gerçekleşti. Dr. Selçuk Bacalan ORSAM’ın (Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) bünyesinde Türkmen konusunda yaptığı akademik çalışması ile bilinen ve çevresi tarafından sevilen biri. Bacalan’a yapılan saldırıdan bir gün sonra haberim oldu. Bir konu üzerinde çalışıyordum o konuyu hemen kenara ittim ve yapılan bu kahpe saldırıya odaklandım hemen Selçuk Hoca’yı aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim ve kısa bir süre sonra ilk uçağa atlayıp Ankara’ya olayı yerinde araştırmaya başladım.

Bacalan’a yapılan saldırıya benzer bir kaç saldırı daha olmuştu Ankara’da Türkmenlere karşı. (Zamanla bütün saldırıları belgeleri ile yazacağım.) Kendini milletine adamış, paraya pul kadar değer vermeyen, akademik bilgisini mensup olduğu millet için en iyi şekilde değerlendiren insanlara Irak’ta ve dünyada ihtiyaç var. İşte Türkmen Akademisyen Dr. Selçuk Bacalan böyle biri. Varlığını mensup olduğu millete adamış, paraya pul kadar değer vermiyor. Bu saldırının arkasında bir sahte projeye imza atmaması dolayısı ile gerçekleştirdiğini konuşuyor Ankara’daki Türkmenler. 


(Hüseyin Remzi ve saldırgan Gazi Faysal)

Elimde olan çalışmaları bir anda kenara bırakıp Selçuk Bacalan olayına odaklanmamın nedeni böylesi kaliteli bir insana yapılan kahpe saldırıya olan öfkemden kaynaklanmıştı. Bu milli öfke ile Ankara’da bir kaç görüşme yaptım bu görüşmelerden birisi resimde görüldüğü gibi saldırının arkasında duran Hüseyin Remzi ile gerçekleşmişti. Remzi’nin adı Ankara’da bir kaç olaya daha karışmış biri. Hüseyin Remzi, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a da çok yakın biri olması ile de biliniyor. Geçmişte yaptığım bir haberde Kılavuz’un adı da yer alıyordu. Remzi ile gerçekleşen görüşmede, Kılavuz ile ilgili yaptığım haberide gündeme getirdi ve haberin kaldırılmasını istedi. Tabii ben Kılavuz ile yapılan haberden ziyade, Bacalan’a yapılan saldırıyı konuşmak istiyordum ve öyle de oldu. Bacalan konusunda ilk defa telefonda konuşmuştuk; “kimin yaptığını bilmiyorum ben de çok üzüldüm” demişti. Bu sefer makamında konuştuğumuzda Gazi Faysal adlı saldırganın yaptığını kabul etmiş ve, “telefonla hemen Irak’tan buraya Ankara’ya çağırırım gelir” diyordu. Hüseyin Remzi, “Gazi Faysal (saldırgan) uzun süredir tanışıyorum, benim yanıma ilk geldiğinde henüz sakalı çıkmamıştı benim yanımda yetişti” demişti bana.

Bacalan’a yapılan saldırının zincirleme emir olduğunu düşünüyorum. Yani birisi, bir diğerine saldırma emirini vermiş oda, bir diğerine saldırı emirini havale etmiş olay Gazi Faysal adlı yarı katile kadar gelmiş. Dr. Selçuk Bacalan’ın olayının çözülmesi devletin namus borcu olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devleti Selçuk Bacalan gibi namuslu, dürüst varlığını milletine adamış birisine sahip çıkmalı ve ne idüğü belirsiz Gazi Faysalı, Irak adlı muz cumhuriyetinden getirmeli ve yargının karşısına çıkarıp cezalandırmalıdır. Tabii arkasındaki yapının tamamının ortaya çıkarması şartıyla. 

Yorumlar (1)
Attila Abbas Kalandar 2 yıl önce
İç hesaplaşma ya da kıskançlık veya ayak kaydırmak ne olursa olsun
Demokrasi bu yola olmaz...