Türkmeneli Partisi Lideri Riyaz Sarıkahya: Irak'taki siyasetçilerin nasıl servet sahibi olduğunu biliyoruz

Türkmeneli Partisi (TP) Lideri Riyaz Sarıkahya yaptığı görsel açıklamada, başta Türkmen siyasetçileri sonra Irak genel siyasetçilerin nasıl servet sahibi olduğunu dile getirdi. Sarıkahya, yaptığı konuşmada önemli vurgular yaparak, "siyasi...

05 Eylül 2020, 00:40 Söyleşiler
Türkmeneli Partisi Lideri Riyaz Sarıkahya: Irak'taki siyasetçilerin nasıl servet sahibi olduğunu biliyoruz
Türkmeneli Partisi (TP) Lideri Riyaz Sarıkahya yaptığı görsel açıklamada, başta Türkmen siyasetçileri sonra Irak genel siyasetçilerin nasıl servet sahibi olduğunu dile getirdi. Sarıkahya, yaptığı konuşmada önemli vurgular yaparak, "siyasi maaşla bu kadar servet sahibi olunmayacağını bilecek durumdayız. Doğru-dürüst cebinde 5 kuruş parası olmayan insanların ondan sonra milyonlarca dolar sahibi nasıl oldular? Eğer maaş ile olmuşsa helal olsun ama bu servet maaşla elde edilmez. Biz bunun hisabını yapacak adamlarız" dedi.

 

TP Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya'nın açıklamaları, Irak Türkmenleri arasında yeni ve sert bir muhalefetin olacağının sinyalini verdi. Yolsuzluğa karışarak büyük bir servet elde eden siyasetçilerden son derece rahatsız olan Türkmen toplumu, Sarıkahya'nın açıklamalarını gündeme taşıdı.

 

İşte Türkmeneli Partisi Lideri Riyaz Sarıkahya'nın yaptığı görsel açıklamanın satır başları:

 
'BU SERVET, MAAŞLA ELDE EDİLMEZ'

 

Biz kimin ne kadar servete kavuştuğunu biliyoruz. Geçmişte ve günümüzde, geçmişteki siyasetçilere de dedik, onları da unutmadık. Doğru-dürüst cebinde 5 kuruş parası olmayan insanların ondan sonra milyonlarca dolar sahibi nasıl oldular? Maaşla olmuşsa Allah helal etsin ama bu servet maaşla elde edilmez, biz bunun hisabını yapacak ve bilecek adamlarız. Türkmen siyasetinde iç muhasebe mutlaka gerçekleşmeli ve herşeyi ortaya koymak lazım, bu nedenle Türkmen Meclisi'nin kurulmasını istiyoruz. Böylelikle herkes iddiaları ortaya koyar ve Türkmen Meclisi'nde soruşturma başlatır.

 
'SİYASETÇİLER PERDE ARKASINDA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDELER'

 

Gerçeklerden kaçmanın ne kadar sağlıklı bir toplum yapar? Ne denli güvenilir hale getirir bizi? Facebook üzerinden milletimizi meşgul ediyorlar, bazen de başka bir milletle meşgul ediyorlar. Ve el altından, perde arkasından para konusunda ne denli işbirliği içinde olduklarını millet farkında. Tabi bu söylediğim Irak'taki bütün siyasiler için geçerli sadece Türkmen siyaseti için değil. Dışarda, 'düşman' görünen insanlar perdenin arkasında ortak hareket ediyorlar. Bunu halkımız biliyor ama dile getirecek cesaretli insanlarımız yok. Özelikle, Türkiye'de bulunan Türkmenlere diyorum ki; daha ne kadar konuya gözlerinizi kapatacaksınız? Daha ne kadar 'bilmiyorum' havasını yaratacaksınız? Irak dışındasınız faydanız çok az tabi herkesi kapsamıyor dediklerim. Türkmen siyasi konularda hisabı olan kışılerden bahs ediyorum. Yurt dışında (Irak dışında) olanlara diyorum ki; daha ne zamana kadar bu işlere gözlerinizi kapatacak sınız? Bize faydanız yok, bari zararınız olmasın. Öbür milletler içlerindeki sıkıntıyı düzeltmek için bir çaba içindeler, sizde kendi içinizi düzeltin.

 
'TÜRKMENLER GÖÇ ETTİ, BÖLGELERİMİZ BOŞ KALDI'

 

Biliyor musunuz son 10 yılda, yarım milyon Türkmen göç etti Irak'tan hem de her mahfilde Türkmen olduğunu cesurca ifade eden Türkmenler göç etti. Bölgelerimiz boş kaldı. Kerkük'ten çok insanımız göç etti, Kerkük'e DEAŞ girmediği halde. Musul'daki Türkmenlerin göç konusu DEAŞ dolayısı ile oldu. Bu nedenle, siyasetçilere diyoruz ki; yeter artık, duvara dayanmış durumdayız artık geri gitmek yok. Ya bu mücadele de Şehit düşmek dahil herşeyi göze almak var ve hepimiz birlikte, bu gemi batarsa hepimiz batarız kurtulacaksa hepimiz kurtuluruz. Gemide sessiz kalan insanlara veya gemiye zarar verenlere gafillere veya başka hisabı olan insanlara, gün gelir hisab sorarız.

 
'TÜRKMEN HALKI SESSİZ KALMAYIN'

 

Irak'a gelen her yeni hükümet, bize yani Türkmenlere bakanlık vermek istedi ama biz birlikte değiliz dağınık olduğumuz için her dönem bakanlığımız askiya alındı. 15 yıldır Irak hükümetlerini ve parlamentoyu gözlemliyoruz, bildiğiniz gibi Türkmen karşıtı bir kesim yok birbirmizi kandırmıyalım. Ölçülü bir hak taleb ettiğimiz zaman inanın ki destek alırız. Şii'lerde, Sünni'lerde ve Kürt'lerde siyasi projeler olduğu gibi bizlerinde var. Ama bize kendi içimizde ufak işlerle meşgul ederlerse fitne ile Allah sizden intikam alsın. Allah islah etsin küçük düşünen insanları.

 

Türkmen Halkından rica ediyorum, sessiz kalmayın Türkmen kardeşim sessiz kalma. Artık kendi içinizdekini düzeltin. Başka milletler seninle fazla uğraşmıyor. Şu an her millet kendi içinde sorunları var.

 

Videoyu izlemek için tıklayın:



 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER | SÖYLEŞİ

 
Yorumlar (0)